Nie ma co się rozpisywać, świetne zdjęcia i tyle![]()
Szukaj
Nie ma co się rozpisywać, świetne zdjęcia i tyle![]()
Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą
dopiero teraz trafiłem na ten wątek - piękne zdjęcia. "dwójkę" traktuję jako rozwinięcie "jedynki" a ta już z mej pamięci nie zniknie![]()
.
fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakiepiotr.jaruga_at_gmail.com
Yyyyy, ale wstyd. Nic nie napisałem pod tym zdjęciem? Ale wstyd. Myślałem, że pisałem, przeglądam wątek a tu mojego wpisu nie ma!
No to... Cudne światło!!! Charakter. Klimat. i DUSZA!!!! I to jest zdjęcie które bez zastrzeżeń mogę nazwać PORTRETEM - bo czasem patrząc na plastikowe dziunie szlag mnie już trafia.
Dla mnie chyba 2 - za kompozycję i kontrast.
A mam pytanie do Ciebie - długo rozmawiałeś przed tym zanim nacisnąłeś spust? I jak właściwie zapytałeś tego pana czy możesz zrobić mu zdjęcie?Ja ciągle się uczę takiej rozmowy - każdy jest inny i chyba to jest dla mnie najtrudniejsze, stąd moja ciekawość
![]()
Jakieś 20minut chyba rozmawiałem... Na początku w ogóle aparatu nie wyciągałem.
Prawdopodobnie akurat miałem szczęście, bo pan Henryk jest naprawdę otwartą, miłą i przyjaźnie nastawioną osobą - rozmowa sama się potoczyła, a na pytanie o zdjęcia chciał nawet pozowaćMusiałem przeczekać, porozmawiać troszkę i dopiero w trakcie wyciągałem aparat i pstrykałem (nie nachalnie, max 1-2 klatki).
W sumie to dość niespotykane - zwykle jak gdzieś wchodzę, pytam, to wszyscy nieufni, a niektórzy wrogo nastawieni - tak jak jakiś lutnik z Kazimierza (miał wielkimi literami napisane na witrynie ARTYSTA lutnik), który wręcz mnie o*******ił, że śmiem mu przeszkadzać. Kazał przyjść w następnym tygodniu to mi wtedy powie kiedy ew mogę przyjść i coś pstryknąć... Niestety, buractwa nie brakuje.
Dzięki po raz kolejny wszystkim za komentarze
Pozdrawiam
Dzięki serdeczne za te historieTrochę mnie pokrzepiłeś. Co prawda nigdy nie spotkałem się z takim buractwem, jak ów hartysta lutnik (oby mu wszystkie struny pękały a kołki i dusze w skrzypcach i wiolonczelach stawały okoniem), ale czasem widząc coś cudownego mam żal, że nie zrobiłem zdjęcia z ukrycia. Np. będąc w dość dzikim zakątku Polandii napotkałem piękny, skromny, niski parterowy dom a przed nim na ławeczce dwie staruszki. Prześliczne - na pewno wiesz co mam na myśli. Historia, ciepłe, dobre twarze. Od razu zacząłem rozmowę. Ale na pytanie, czy mogę zrobić zdjęcie - odpowiedziały zgodnie, że eeee, zdjęcia to lepiej robić młodym
) Chwilkę je przekonywałem ale oczywiście grzecznie podziękowałem i poszedłem dalej. Nie chciałem zakłócać dłużej ich spokoju. Ale żal pozostał, bo fotografia byłaby piękna.
Dzięki i czekam na więcej takich portretów![]()
jedynka swietna, super portret
Kilka aparatow, dronow, gimbali i takie tam...
Pieknie opowiedziane...
Super Patryk, szczególnie pierwsze foto.
aparat + kit www.korzewa.com
No ja tu sobie rano do śniadania otwieram gazetkę Empiku a tam .... gratulacje za nagrodę![]()
Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę
Podstawą jest rozmowa
dzięki niej zrobiłem 4 zdjęcia które po prostu bardzo bardzo lubie
Ale to nie w tym wątku
Skontaktuj się z nami