Close

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 87

Wątek: Antykwariusz

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Nie ma co się rozpisywać, świetne zdjęcia i tyle
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

dopiero teraz trafiłem na ten wątek - piękne zdjęcia. "dwójkę" traktuję jako rozwinięcie "jedynki" a ta już z mej pamięci nie zniknie
    .
    fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakie piotr.jaruga_at_gmail.com

Domyślnie

Yyyyy, ale wstyd. Nic nie napisałem pod tym zdjęciem? Ale wstyd. Myślałem, że pisałem, przeglądam wątek a tu mojego wpisu nie ma!

No to... Cudne światło!!! Charakter. Klimat. i DUSZA!!!! I to jest zdjęcie które bez zastrzeżeń mogę nazwać PORTRETEM - bo czasem patrząc na plastikowe dziunie szlag mnie już trafia.

Dla mnie chyba 2 - za kompozycję i kontrast.

A mam pytanie do Ciebie - długo rozmawiałeś przed tym zanim nacisnąłeś spust? I jak właściwie zapytałeś tego pana czy możesz zrobić mu zdjęcie? Ja ciągle się uczę takiej rozmowy - każdy jest inny i chyba to jest dla mnie najtrudniejsze, stąd moja ciekawość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    A mam pytanie do Ciebie - długo rozmawiałeś przed tym zanim nacisnąłeś spust? I jak właściwie zapytałeś tego pana czy możesz zrobić mu zdjęcie? Ja ciągle się uczę takiej rozmowy - każdy jest inny i chyba to jest dla mnie najtrudniejsze, stąd moja ciekawość
    Jakieś 20minut chyba rozmawiałem... Na początku w ogóle aparatu nie wyciągałem.
    Prawdopodobnie akurat miałem szczęście, bo pan Henryk jest naprawdę otwartą, miłą i przyjaźnie nastawioną osobą - rozmowa sama się potoczyła, a na pytanie o zdjęcia chciał nawet pozować Musiałem przeczekać, porozmawiać troszkę i dopiero w trakcie wyciągałem aparat i pstrykałem (nie nachalnie, max 1-2 klatki).

W sumie to dość niespotykane - zwykle jak gdzieś wchodzę, pytam, to wszyscy nieufni, a niektórzy wrogo nastawieni - tak jak jakiś lutnik z Kazimierza (miał wielkimi literami napisane na witrynie ARTYSTA lutnik), który wręcz mnie o*******ił, że śmiem mu przeszkadzać. Kazał przyjść w następnym tygodniu to mi wtedy powie kiedy ew mogę przyjść i coś pstryknąć... Niestety, buractwa nie brakuje.

Dzięki po raz kolejny wszystkim za komentarze
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Jakieś 20minut chyba rozmawiałem... Na początku w ogóle aparatu nie wyciągałem.
    Prawdopodobnie akurat miałem szczęście, bo pan Henryk jest naprawdę otwartą, miłą i przyjaźnie nastawioną osobą - rozmowa sama się potoczyła, a na pytanie o zdjęcia chciał nawet pozować Musiałem przeczekać, porozmawiać troszkę i dopiero w trakcie wyciągałem aparat i pstrykałem (nie nachalnie, max 1-2 klatki).

W sumie to dość niespotykane - zwykle jak gdzieś wchodzę, pytam, to wszyscy nieufni, a niektórzy wrogo nastawieni - tak jak jakiś lutnik z Kazimierza (miał wielkimi literami napisane na witrynie ARTYSTA lutnik), który wręcz mnie o*******ił, że śmiem mu przeszkadzać. Kazał przyjść w następnym tygodniu to mi wtedy powie kiedy ew mogę przyjść i coś pstryknąć... Niestety, buractwa nie brakuje.

Dzięki po raz kolejny wszystkim za komentarze
    Pozdrawiam
    Dzięki serdeczne za te historie Trochę mnie pokrzepiłeś. Co prawda nigdy nie spotkałem się z takim buractwem, jak ów hartysta lutnik (oby mu wszystkie struny pękały a kołki i dusze w skrzypcach i wiolonczelach stawały okoniem), ale czasem widząc coś cudownego mam żal, że nie zrobiłem zdjęcia z ukrycia. Np. będąc w dość dzikim zakątku Polandii napotkałem piękny, skromny, niski parterowy dom a przed nim na ławeczce dwie staruszki. Prześliczne - na pewno wiesz co mam na myśli. Historia, ciepłe, dobre twarze. Od razu zacząłem rozmowę. Ale na pytanie, czy mogę zrobić zdjęcie - odpowiedziały zgodnie, że eeee, zdjęcia to lepiej robić młodym ) Chwilkę je przekonywałem ale oczywiście grzecznie podziękowałem i poszedłem dalej. Nie chciałem zakłócać dłużej ich spokoju. Ale żal pozostał, bo fotografia byłaby piękna.
    Dzięki i czekam na więcej takich portretów

Domyślnie

jedynka swietna, super portret
    Kilka aparatow, dronow, gimbali i takie tam...

Domyślnie

Pieknie opowiedziane...

Domyślnie

Super Patryk, szczególnie pierwsze foto.
    aparat + kit www.korzewa.com

Domyślnie

No ja tu sobie rano do śniadania otwieram gazetkę Empiku a tam .... gratulacje za nagrodę
    Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę

Domyślnie

Podstawą jest rozmowa
    dzięki niej zrobiłem 4 zdjęcia które po prostu bardzo bardzo lubie
    Ale to nie w tym wątku

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów