Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 87

Wątek: Antykwariusz

Domyślnie Antykwariusz

Witam,

tym razem troszkę inny temat zdjęć niż zazwyczaj... Chodziłem ostatnio po mieście i trafiłem dość przypadkowo do starego antykwariatu w uliczce przy Rynku w Krakowie. Pan Henryk - niesamowicie miły człowiek - zajmuje się tym od 42 lat już. Niestety, prawdopodobnie będzie niedługo musiał zakończyć działalność - administracja chce się go pozbyć z lokalu, ponieważ ma inne, "ciekawsze" plany na to miejsce...

Zdjęcia polecam obejrzeć na jasnym tle, zwłaszcza to BW.
    Całość zrobiona w świetle zastanym. Zdjęcie nie pozowane - złapałem po prostu pare ujęć w czasie rozmowy - zależało mi na naturalności.

Pozdrawiam

Domyślnie

pierwsze zdjęcie, piękny portret!
    drugie oczywiście też super, ale chyba wolałabym je też w kolorze.

Domyślnie

Dla mnie genialne. Uwielbiam takie foty, z TAKIMI ludźmi.

Domyślnie

Bardzo dobre prace.

Cytat Zamieszczone przez zlosnica Zobacz posta
    Dla mnie genialne. Uwielbiam takie foty, z TAKIMI ludźmi.
    Podpiszę się.
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Jeśli napiszę dokładnie to, jak co sądzę o tych zdjęciach, to dostanę co najmniej ostrzeżenie, więc napiszę tylko, że mi się BAAARDZO podobają
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Generalnie fajne, drugie szczególnie. Ale odnoszę wrażenie, że można było jeszcze lepiej... Może dlatego, ze przypomniało mi się takie zdjęcie, które kiedyś zobaczyłem na plfoto, do którego czasem wracam, bo jak dla mnie to mistrzostwo świata - http://plfoto.com/zdjecie,szukaj,Fil...a,1287098.html

Domyślnie

1. Genialne kolorki i bokeh. Postać ładnie wyodrębniona z tła, ale jest ono na tyle widoczne, że fajnie umiejscawia i opowiada jakąś historię.
    2. Kontrast w stylu FroKnowsPhoto, ale bardzo mi się podoba ilość detalu na zdjęciu. Praktycznie wszystko jest w ostrości. Super portret środowiskowy.
    Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów

Domyślnie

Rewelka, szczególnie pierwsze
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Jedynka jest po prostu ŚWIETNA.
    Uwielbiam tak naturalnie złapany wyraz twarzy, bez zbędnej mimiki. Kolorystyka i naświetlenie - rewelacyjne.

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów