Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie Pierwsza sesja...

Pierwsze (wydaje mi się!) w miarę udane zdjęcie (po około 30-40).
    Niestety nie złapało mi ostrości na gołębia a w manualu jeszcze nie jestem tak dobry, żeby samemu ustawić szybko...
    Jednak troszkę się pobawiłem i wyszło mi drugie zdjęcie z ostrością na I plan...

Proszę o ocenę i które lepsze (1 czy 2)

1. Brak ostrości na I planie...

2. Troszkę podciągnięte (niestety z braku czasu nie jest to tak dokładne,
    ale jak znajdę chwilkę czasu to z pewnością do następnych się przyłożę...

pozdrawiam
    N + 99% do nauki

Domyślnie

Ogólnie temat dobry, szkoda tylko, że nie dokońca udanie pokazany.
    Przede wszystkim gołąb (mniemam, że ma on być głównym tematem zdjęć) zlewa się z ubraniem w tle, przez co trudno go zauważyć, nawet przy sztucznie zmniejszonej głębi ostrości na 2.

Proponowałbym zastosowanie mniejszej GO (warto pobawić się na początku w trybie priorytetu przysłony, aby unikać w przyszłości konieczności sztucznego rozmywania na kompie), i/lub przesunięcie się w lewo lub w prawo, aby gołębia umiejscowić w kadrze na jaśniejszym tle.

Jeśli miałbym wybierać pomiędzy tymi dwoma pracami, bardziej przypada mi 1, pomimo, że czterech panów w tle odciąga uwagę od gołębia

Ale myślę, że bardziej doświadczeni forumowicze dorzucą więcej praktycznych uwag przez co Twoje +100% do nauki ze stopki będzie maleć
    D7000 + N 18-55mm + N 50 1.8D + S 70-300mm + SB600

Domyślnie

doswiadczony nie jestem jakos specjalnie
    ale co tu omawiac?
    No chyba ze ktos nawiedzony to moze cos bedzie sie doszukiwal.

Ktos wziol i strzelil fote golebia. Pewnie telefonem. Albo dziadkow?
    Obie wersje sa gorzej niz zle. Strzelil, wkleil i czeka na poklasl. Oklaskow nie ma i nie bedzie. Fotka do kosza.
    Ot i tyle.
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Właściwie to na fotce jest gołąb od dupy strony czy dziadkowie na ławce ? No i dlaczego ta ławka jest taka stroma ? Dziadki poprzypinały się przynajmniej pasami ?
    Oczywiście wszystko żartem bo i mnie niewiele brakuje do zmiany imienia na "Kompromitacja". Ogólnie jako "znajomy" z forum powiem, że od 1 do 10 ta fota ma u mnie 2 z czego 1 pkt. za tzw. artyzm i 1 pkt. za to że potrafiłeś wkleić zdjęcie na forum (hehehehe ja wczoraj nie dałem rady)

Uprawnienia umieszczania postów