Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: fireman

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez look Zobacz posta
    ...jakbyś granice kadru wyznaczył tymi "mazami" ognistymi, zrobił zdjęcie centralnie od przodu umieszczając gdzieś w okolicach jednego z mocnych punktów twarz, a na koniec tego długiego czasu naświetlania cokolwiek dopalił lampą, żeby ta twarz wyraźna była to tak sobie kombinuję, że efekt byłby o wiele ciekawszy. Bo generalnie pomysł na temat mi się osobiście podoba

Hehe wtedy jeszcze lampy nie miałem... z resztą teraz gdy już mam to i tak rewelacji nie ma ponieważ nie stać mnie na lepszy sprzęt, ale na razie zawieszam swoje fotografowanie oficjalnie, do puki nie wyczuje tematu i nie naucze się dobrze robić zdjęć...

A co do Tom_Killer to prawda co nas nie zabije, to wzmocni. I doszedłem do tego stwierdzenia i już zaczynam powolutku dostrzegać te szczeguły ktore zabijały zdjęcia, więc jeśli zrobie jakieś normalne to odrazu wrzucę, a póki co na razie się powstrzymuje...
    Ostatnio edytowane przez radex171 ; 15-06-2011 o 16:59 Powód: dopisanie tekstu

Domyślnie

Pomyślałem dokładnie tak jak "look" - ale to się teraz tak fajnie mówi, a jak idziesz przez miasto i przypadkiem trafisz na człowieka takiego, to niestety tak wychodzi z pośpiechu, braku czasu na przemyślenie przy małym doświadczeniu, jeszcze przeszkadzający telefon

radex171 - co nas nie zabije to nas wzmocni, jak na spokojnie przeanalizujesz co napisali to zobaczysz że - ok są to złośliwe i kąśliwe uwagi - ale niestety / stety słuszne. Przy następnej fotce zadasz sobie pytanie - czy jest ok ? I zobaczysz pierwsze co to sprawdzisz czy jest proste - już odruchowo (też tak miałem).
    Potem zobaczysz czy na fotce jest tylko to co chciałeś wyrazić - okaże się że nie - i już jego nie wystawisz, w przeciwnym wypadku zapodasz na forum i dostaniesz na bank znowu kilka cennych uwag.
    Jeżeli będzie do tego podglądał innych (to nie grzech) to dojdziesz to takiej sytuacji jak pewnie większość z nas - robię 50 fotek ale jedno się tylko nadaje - ja jestem na takim etapie i uważam to za sukces.
    Powdzenia
    Amator N d700, N d70s, N 24-70 f/2.8G ED AF-S, S 120-400 f/4.5-5.6 APO DG OS HSM, SB-900

Domyślnie

Kiedyś wstawiałem tu zdjęcia z podobną tematyką, zobacz może Cię zainspirują :http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=159710

Domyślnie

:radex171, przywdziej grubą skórę i z aparatem w świat. Tu Cię nakierują, wytkną oczywiste błędy. Za jakiś czas sam dojdziesz do wniosku,że mieli rację oczywiście, nie wszyscy

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów