Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: który wybrać

Domyślnie który wybrać

Witam
    Pomału wchodzę w świat lustrzanek. Nie mam dużego budżetu, do wydania max (3000zl)i takie pytanie do Was...Który aparat na początek moglibyście polecic?

Zastanawiam się nad d3100 z obiektywami w zestawie (18-55, 55-200) mogę mieć w cenie 2690zł.
    D5100 z obiektywem 18-55 za okolo 3 tys.
    Pojawił się teżd90 w dobrych cenach (wyprzedaże) i obiektywem 18-105, gdzie koszt jego byłby ok 3000 zł.

Doradźcie w paru słowach i proszę wziąść pod uwagę, że dopiero zaczynam zabawę z tego typu aparatami.
    Ostatnio edytowane przez pietro_ ; 24-05-2011 o 19:37

Domyślnie

Nie pykaj i bierz D90. Zawsze możesz się zatrzymać na etapie zielonego programu. A to że w menu więcej to nie szkodzi. Jak się wciągniesz i będziesz chciał się bawić dalej to aparat jak znalazł. Poszukaj na forum w tym dziale. Wałkowane 1500 razy. Znajdziesz podobne tematy i podobne opinie. Szukaj i czytaj bo to istna skarbnica wiedzy i opinii.

Domyślnie

I znowu się zacznie bitka
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Jest jeszcze opcja d3100 z samym obiektywem 18-105 za taka samą cenę.
    Mógłby mi ktoś wytlumaczyć na czym polega różnica między 18-105 a 55-200?

Domyślnie

różnica polega na różnej ogniskowej.naprawdę głupio zadawać takie pytanie.zamiast tego lepiej liznąć takie podstawy w szukajce.

Domyślnie

18-105 jest krótszy, ale za to masz szerszy kąt.
    55-200 jest dłuższy, ale w pomieszczeniach fotek nie porobisz, bo za wąsko.
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pietro_ Zobacz posta
    Witam
    Pojawił się teżd90 w dobrych cenach (wyprzedaże) i obiektywem 18-105, gdzie koszt jego byłby ok 3000 zł.
    Doradźcie....
    ...doradzamy.
    Jak starczy kasy, to ta opcja!
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

18-55 i 55-200 to najtańsze badziewia jakie można dostać praktycznie ;p
    18-105 zdecydowanie bije na głowę połączenie powyżej wymienionej dwójki, szczególnie pod względem optycznym
    Tak więc jak masz z tych obiektywów wybierać to 18-105 jest mądrzejszym wyborem

D3100 ma swoje zalety względem D90, jak i odwrotnie. Główną w D3100 jest matryca, chodź nie jest to szczególnie widoczne, za to D90 ma AF w puszce, a to duuuuuży plus
    D90 || N18-105 || N35 2.0D || N50 1.4D || J135 3.5

Domyślnie

jesli stan idealny
    foty miodzio
    i jestes zadowolony
    to po co sprzedajesz na sile w takim watku?
    Hehe
    ps. Kazda opcja bedzie dobra co do aparatu. Ale szklo tylko 18-105 jesli wybrac z tego co wymieniles.
    Nowe puchy sa male i fajne, a d90 sprytna, ma wszystko i zupelnie nic jej nie brakuje. Ale jak zabierzesz na plaze w lato, to jest duzo wieksza...co nie wezmniesz fajnie bedzie. Ale jak chcesz poczuc smaczek to jednak chyba d90...
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Oszczędny w słowach Awatar Garos
    Miasto
    HollyŁódź

Domyślnie

Bierz D90, nie będziesz żałował. Ja miałem przez prawie dwa lata D5000 i zacząłem czytać i szukać czegoś lepszego.Też myślałem o D90 ale wiele bym nie zmienił,wreszcie udało mi się przesiąść na D300 Co do obiektywów to poczytaj na forum w dziale optyka a także poczytaj testy i opisy na optyczne.pl Powodzonka
    Nikon D300 + kilka weków
    www.fotokadry.wordpress.com

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów