Czy nowa D70s ma jakąs większą pamięc w zestawie zainstalowaną czy z "biegu" brać 2-4 Giga na oddzielnej kości?
Szukaj
Czy nowa D70s ma jakąs większą pamięc w zestawie zainstalowaną czy z "biegu" brać 2-4 Giga na oddzielnej kości?
Ostatnio wlasnie kupilem D70s i w zestawie NIE MA PAMIECI! Koniecznie musisz cos kupic ale czy zaraz 4 Giga to nie jestem przekonany. Kupilem 1Gb SanDiska i na razie mam wrazenie, ze tej karty chyba nigdy nie zapełnie - ale to pewnie z powodu, ze pstrykam tylko testowo i odrazu na komputer je przegrywam. Na 1Gb miesci sie cos kolo 190 Rawów lub 290 Jpegów (Fine) lub 570 jpeg (Normal).
wszyscy pisza ze zamiast 2 gb brac 2 x 1gb, albo zamiast 1 gb wziac 2x 512mb, bo jak zgubisz albo rozwalisz karte, to tracisz mniej zdjęć. Ja mam 1 gb San Diska Ultra II i mi starcza na wypady za miasto etc.
Ciekawe czemu taki temat trafił do działu OPTYKA
A co do dylematu kupić dwie mniejsze czy jedną większą pamięć to z jednej strony - jak podkreślali koledzy - w przypadku awarii jednej karty mniej stracimy, ale jednocześnie dużo też tracimy na wygodzie użytkowania. Czasami można stracić niepowtarzalne ujęcie gdyż właśnie bawimy się w wyciąganie z torby zapasowej karty pamięci
N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L
Zmiana karty to kilka sekund, wiem, że to może kosztować straceniem niepowtarzalnego ujęcia, ale mając kartę "pod ręką" można ten czas zminimalizować. Mi zmiana karty zajmuje hmm... poniżej 5 sekund z wyciągnięciem karty z kieszeni.
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
jak w tym pospiechu zlamiesz pina, to dopiero bedzie dramat...
forum.niekojarze.pl
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Powiem tak 1giga jeśli chcesz robić zdjęcia na urodzinach 2 godzinnych wystarczy
Jeśli mały reportaż to uwiecznisz tylko początek
Sesja to zależy jak kto lubi z przerwami czy bez :P
REPORTERKA tu 1giga to żart
512 to za mało moment poleci
ale 1 myśle ze dobrze
hmm mówi się fakt że lepiej 2 x 1 a nie 1x2
Nie jestem do końca przekonany bo jak zaczynamy focić to nie powinniśmy tracić nawet tych paru sekund chyba że jest to studio tu tej możemy nawet po zrobieniu jednej fotki obrabiać już ją. żart
Złota zasada 2x1 dobra ale trzeba pamiętać ze karta nigdzie nie jest bezpieczniejsza jak w aparacie
Trzymanie jej w Torbie hmm moim zdaniem ułatwia jej zgubienie lub uszkodzenie
Pewnie powiecie że ja w takim razie preferuje od razu 8 giga extrem III
Nie trzeba wziąć pod uwagę cenę
Chyba każdy preferuje inaczej
kwestia gustu i potrzeby jak w wielu sprawach
Sorki ale kto liczył że LUSTRZANKI CYFROWE MAJĄ WBUDOWANĄ PAMIEĆ !! lol
Skontaktuj się z nami