Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Post Compact Flash do D70s

Czy nowa D70s ma jakąs większą pamięc w zestawie zainstalowaną czy z "biegu" brać 2-4 Giga na oddzielnej kości?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemozawka Zobacz posta
    Czy nowa D70s ma jakąs większą pamięc w zestawie zainstalowaną czy z "biegu" brać 2-4 Giga na oddzielnej kości?
    Ostatnio wlasnie kupilem D70s i w zestawie NIE MA PAMIECI! Koniecznie musisz cos kupic ale czy zaraz 4 Giga to nie jestem przekonany. Kupilem 1Gb SanDiska i na razie mam wrazenie, ze tej karty chyba nigdy nie zapełnie - ale to pewnie z powodu, ze pstrykam tylko testowo i odrazu na komputer je przegrywam. Na 1Gb miesci sie cos kolo 190 Rawów lub 290 Jpegów (Fine) lub 570 jpeg (Normal).

Wink

oki dzieki !!! pozdrawiam

Domyślnie

wszyscy pisza ze zamiast 2 gb brac 2 x 1gb, albo zamiast 1 gb wziac 2x 512mb, bo jak zgubisz albo rozwalisz karte, to tracisz mniej zdjęć. Ja mam 1 gb San Diska Ultra II i mi starcza na wypady za miasto etc.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie

Ciekawe czemu taki temat trafił do działu OPTYKA

A co do dylematu kupić dwie mniejsze czy jedną większą pamięć to z jednej strony - jak podkreślali koledzy - w przypadku awarii jednej karty mniej stracimy, ale jednocześnie dużo też tracimy na wygodzie użytkowania. Czasami można stracić niepowtarzalne ujęcie gdyż właśnie bawimy się w wyciąganie z torby zapasowej karty pamięci
    N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L

Domyślnie

Zmiana karty to kilka sekund, wiem, że to może kosztować straceniem niepowtarzalnego ujęcia, ale mając kartę "pod ręką" można ten czas zminimalizować. Mi zmiana karty zajmuje hmm... poniżej 5 sekund z wyciągnięciem karty z kieszeni.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

jak w tym pospiechu zlamiesz pina, to dopiero bedzie dramat...
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jakubas Zobacz posta
    jak w tym pospiechu zlamiesz pina, to dopiero bedzie dramat...
    Taa... właśnie tego się obawiam, ale mam nadzieję, że to jest na tyle przemyślana konstrukcja, że przy normalnym użytkowaniu (mam na myśli żąglerkę kartami) piny nie ucierpią
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tojo Zobacz posta
    mam wrazenie, ze tej karty chyba nigdy nie zapełnie - ale to pewnie z powodu, ze pstrykam tylko testowo (Normal).
    Powiem tak 1giga jeśli chcesz robić zdjęcia na urodzinach 2 godzinnych wystarczy
    Jeśli mały reportaż to uwiecznisz tylko początek
    Sesja to zależy jak kto lubi z przerwami czy bez :P
    REPORTERKA tu 1giga to żart

512 to za mało moment poleci
    ale 1 myśle ze dobrze
    hmm mówi się fakt że lepiej 2 x 1 a nie 1x2
    Nie jestem do końca przekonany bo jak zaczynamy focić to nie powinniśmy tracić nawet tych paru sekund chyba że jest to studio tu tej możemy nawet po zrobieniu jednej fotki obrabiać już ją. żart

Złota zasada 2x1 dobra ale trzeba pamiętać ze karta nigdzie nie jest bezpieczniejsza jak w aparacie
    Trzymanie jej w Torbie hmm moim zdaniem ułatwia jej zgubienie lub uszkodzenie

Pewnie powiecie że ja w takim razie preferuje od razu 8 giga extrem III
    Nie trzeba wziąć pod uwagę cenę
    Chyba każdy preferuje inaczej
    kwestia gustu i potrzeby jak w wielu sprawach

Sorki ale kto liczył że LUSTRZANKI CYFROWE MAJĄ WBUDOWANĄ PAMIEĆ !! lol

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patio Zobacz posta
    Sorki ale kto liczył że LUSTRZANKI CYFROWE MAJĄ WBUDOWANĄ PAMIEĆ !! lol
    Wbudowana w korpus nie, ale wbudowana w pudełko ze sprzętem tak, chociaż takie 512mb ;P

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów