Ja też dziś się chwilę pobawiłem, i wszystko ładnie działa. Fajny program, tylko trochę za drogi![]()
Szukaj
Ja też dziś się chwilę pobawiłem, i wszystko ładnie działa. Fajny program, tylko trochę za drogi![]()
Czy ktoś z Was po odpaleniu LR i zaimportowaniu powiedzmy 1000 RAWów (to akurat może trwać chwilę) może pochwalić się tym, że mu się komfortowo pracuje z tym softem? Czyli czeka najwyżej chwilę na przeskok ze zdjęcia na zdjęcie, efekty "suwaczkologii" i tak do ostatniego obrabianego zdjęcia?.
Doprecyzuję. Jeżeli jest tu ktoś taki to proszę o podanie parametrów maszynki na jakiej pracuje (procek, ram - jaki i ile, ew. karta, system operacyjny).
Proszę o odpowiedzi wyłącznie osób które codziennie najlepiej zawodowo pracują z naprawdę _dużą_ ilością RAWów w LR. 100-200 sztuk nie będzie dla mnie miarodajne.
PS
Na razie z powodu "prędkości" pracy LR - podobnie jak Stig - z niecierpliwością czekam na C1 Pro v4.0. Bo to na razie jedyny program do obróbki RAWów wart ew. wydanych na niego pieniędzy.
Ostatnio edytowane przez Mr.Pietrek ; 24-02-2007 o 14:30
PC: core duo 2,4 @ 3,2, 2 GB RAM, XP Pro (trochę zabałaganione) - 508 RAWów z D80 i masakra, sesje 100-200 bez problemu chodzą,
PC: jak wyzej, ale testowo 4 GB RAM i te 508 zdjęć działa już zdecydowanie lepiej (przy czym LR wcale niby nie wykazuje aż takiego zapotrzebowania na pamięć, więc może to wina XPka i złego zarządzania tą pamięcią, ale to już pytanie do speców od systemów operacyjnych)
szkoda, że to już nie to samo forum...
Byc moze nie dokladnie przeszukalem posty ale nie znalazlem zadnego, poruszajacego temat profilu barwnego. Czy wiecie jak zrobic by otworzyc zdjecie z profilem fotolabu i tenze profil dolaczyc przy zapisie?. Poza przestrzenia sRGB, RGB i AdobeRGB nie widze zadnej innej do wyboru w programie. Dziekuje za ewentualna pomoc
Skontaktuj się z nami