Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37
    pebees
    Gość

Domyślnie

Ja też dziś się chwilę pobawiłem, i wszystko ładnie działa. Fajny program, tylko trochę za drogi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Ja też dziś się chwilę pobawiłem, i wszystko ładnie działa. Fajny program, tylko trochę za drogi
    Z ceną Lightrooma nie jest tak źle jeśli porównasz ją z Capture One Pro.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Roselle IL USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Ligthroom jest swietnym narzedziem do wywoływania RAWów, zarzadzania kolekcjami zdjęć itd. Przeznaczony jest dla fotografow, a nie grafików. To jest zupełnie inne narzedzi niz PSE - to jest raczej ekwiwalent ciemni fotograficznej niz program do edycji jak PSE. Jest bardzo przyjemny w użyciu tylko ma jedną wadę - jest wolny .

Aaaaa i jeszcze jedno - kosztuje 199 USD chyba do konca marca.
    Wolny byl w wersji beta ale oficjalne 1.0 chodzi zdecydowanie lepiej. Zdecydowanie polecam wersje 30 dniowa ze strony Adobe
    Pare nikonow, troche szkla, jakies lampki i parasolki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez linux_user Zobacz posta
    Wolny byl w wersji beta ale oficjalne 1.0 chodzi zdecydowanie lepiej. Zdecydowanie polecam wersje 30 dniowa ze strony Adobe
    dalej jest wolne, w firmie jest już pełna wersja (oryginał) i dalej za szybkie to nie jest, ale racja jest szybsze niż beta
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie Wydajne środowisko dla LR ...

Czy ktoś z Was po odpaleniu LR i zaimportowaniu powiedzmy 1000 RAWów (to akurat może trwać chwilę) może pochwalić się tym, że mu się komfortowo pracuje z tym softem? Czyli czeka najwyżej chwilę na przeskok ze zdjęcia na zdjęcie, efekty "suwaczkologii" i tak do ostatniego obrabianego zdjęcia?.

Doprecyzuję. Jeżeli jest tu ktoś taki to proszę o podanie parametrów maszynki na jakiej pracuje (procek, ram - jaki i ile, ew. karta, system operacyjny).

Proszę o odpowiedzi wyłącznie osób które codziennie najlepiej zawodowo pracują z naprawdę _dużą_ ilością RAWów w LR. 100-200 sztuk nie będzie dla mnie miarodajne.

PS
    Na razie z powodu "prędkości" pracy LR - podobnie jak Stig - z niecierpliwością czekam na C1 Pro v4.0. Bo to na razie jedyny program do obróbki RAWów wart ew. wydanych na niego pieniędzy.
    Ostatnio edytowane przez Mr.Pietrek ; 24-02-2007 o 14:30

Domyślnie

PC: core duo 2,4 @ 3,2, 2 GB RAM, XP Pro (trochę zabałaganione) - 508 RAWów z D80 i masakra , sesje 100-200 bez problemu chodzą,

PC: jak wyzej, ale testowo 4 GB RAM i te 508 zdjęć działa już zdecydowanie lepiej (przy czym LR wcale niby nie wykazuje aż takiego zapotrzebowania na pamięć, więc może to wina XPka i złego zarządzania tą pamięcią, ale to już pytanie do speców od systemów operacyjnych)
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie Lightroom i profil fotolabu

Byc moze nie dokladnie przeszukalem posty ale nie znalazlem zadnego, poruszajacego temat profilu barwnego. Czy wiecie jak zrobic by otworzyc zdjecie z profilem fotolabu i tenze profil dolaczyc przy zapisie?. Poza przestrzenia sRGB, RGB i AdobeRGB nie widze zadnej innej do wyboru w programie. Dziekuje za ewentualna pomoc

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów