Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Borne Sulinowo

Domyślnie DisplayPort - laptop i Eizo

W zeszłym tygodniu zakupiłem monitor Eizo FlexScan SX2262W. Komputer stacjonarny połączyłem kablem DVI, natomiast mam problem z laptopem, który niestety nie posiada DisplayPort ani DVI (dysponuję jedynie HDMI i VGA). Jak się orientuję, najlepiej będzie skorzystać z przejściówki/ konwertera DisplayPort --> HDMI. Proszę o pomoc w wyborze kabla, są tańsze jak i droższe wersje. Zdaję sobie sprawę, że mogę się mylić i skorzystanie z DisplayPort nic nie da.

Nigdzie nie widziałem, aby ten temat był poruszany na forum nikoniarzy.

Domyślnie

To jest sygnał cyfrowy, najtańszy spełniający parametry będzie OK.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Borne Sulinowo

Domyślnie

W przypadku kabla HDMI spotkałem się z informacjami, że im tańszy tym gorzej przenosi sygnał. Wracając do tematu, na Allegro można znaleźć przejściówki za 30 zł jak i za 400 zł.

Domyślnie

Jak mnie pamięć nie zwodzi przy HDMI są ze dwie klasy w specyfikacji standardu i przy przesyłaniu na odległości powyżej bodaj 3 metrów powinna być stosowana ta wyższa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dgraszka Zobacz posta
    Jak się orientuję, najlepiej będzie skorzystać z przejściówki/ konwertera DisplayPort --> HDMI.
    Prościej HDMI->DVI.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

W przypadku kabla HDMI spotkałem się z informacjami, że im tańszy tym gorzej przenosi sygnał..
    Skoro to sygnał cyfrowy to są dwa wyjścia - albo przenosi, albo nie przenosi. Raczej nie ma czegoś pomiędzy. Chyba się nie mylę?
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Borne Sulinowo

Domyślnie

Wolałbym używać DisplayPort z racji, że tylko ta technologia potrafi obsługiwać 10-bitowy sygnał. Doradźcie jakąś konkretną przejściówkę.

Domyślnie

Wolałbym używać DisplayPort z racji, że tylko ta technologia potrafi obsługiwać 10-bitowy sygnał.
    Ciekawe jaka aplikacja wyśle Ci te 10 bitów do monitora...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Borne Sulinowo

Domyślnie

Racja, nie doczytałem, że moja karta graficzna nie wspiera 10-bitowego sygnału. W takim razie proszę o radę, HDMI->DVI czy HDMI->DisplayPort? Jak to wpływa na sygnał i jakość przekazu oraz jaki kabel wybrać (na Allegro bądź w innym sklepie). Mile widziane linki

@nowart
    Może nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale z wielu opinii wynika, iż szczególnie tańsze kable HDMI są zrobione z beznadziejnych materiałów i mogą powodować problemy.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów