Szukaj
ten sposób wybierania zapachu zdecydowanie odradzam - osobiście, na skórę, max dwa dziennie i dopiero wybrać. Kierowanie się modą może być zgubne, PH każdej skóry inaczej zareaguje z zapachem, chemia potrafi zrobić zaskakujące niespodzianki, i zamiast pięknego zapachu może być smród.
Przewaliłem tego dziesiątki, mam stałe ulubione i czasowe "pod wpływem", połowy nie pamiętam, albo już zupełnie demodeja XS, M7... itd. Ale jak szukasz inspiracji:
- od lat Fahrenheit i Fahrenheit Absolut od Dior
- od lat na lato Allure Home Sport Chanel i nie mogę trafić nic bardziej fajnego,
aczkolwiek w tym roku znalazłem sobie ciekawe zapachy pasujące równiez na lato
- Zegna Extreme - Ermenegildo Zegna
- Bang - Marc Jacobs (polecam szczególnie, wyrafinowany, trzy nuty pieprzowe...)
Chanel Allure Homme Sport - od lat, mega męski i świeży
Truth- Calvin Klein
Zegna z i Zegna Extreme (Z bardziej trwała i swieża, ex - mocna ale też ładna)
Paco Rabanne - Black XS (bardzo słodki)
A Men - thierry Mugler - kosmos, ale trzeba takie zapachy lubić bo jest mocny strasznie i słodki
w zeszłym tyg kupiłem F by Ferragamo (czerwony) pure home, na co dzień w sam raz, lekki świeży zapach
ja mam bzika na punkcie perfum![]()
D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700
Mi jakos Jacobs nie podszedl. Zona zachwycona a ja zupelnie nieporuszony. Choc fakt, ze cos w nim jest intrygujacego i na pewno sie wyroznia.
Bardzo ciekawym i rowniez wyrozniajacym sie zapachem jest zapach Abercrombie nazwany Fierce. Jak dla mnie numer 1
Ja napisałem co lubię, ale dodam opinie o innych zapachach. Całkiem OK jest Emanuel Ungaro III, natomiast kiedyś dostałem nietrafiony zupełnie prezent - Boss Hugo Bossa - odrzuca mnie wręcz.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Dokładnie, Givenchy Blue Label na papierku jest zwykłym zapachem, natomiast na mojej skórze prezentuje się naprawdę okazale.
Operujecie tutaj takimi nazwami, o których chyba jeszcze nigdy nie słyszałem.
Gdzie można je poniuchać, dostępne są w sephorach i innych douglasach?![]()
NORTHPHOTO.PL // PROFIL NA FACEBOOK'U // BLOG
Byłem akurat wczoraj koło Sephory więc wpadłem przetestować dwa (jako że nadgarstki mam dwa) wymienione tu zapachy, akurat mieli testery Davidoff Silver Shadow Attitude i Hypnose L'ancome. Hypnose mnie straszliwie zdziwił. Na mojej skórze pachniał, eeee... śmierdział straszliwie. Orientalna landrynka. Do użygu, poważnie... Po dojechaniu do pracy musiałem jak najszybciej wyszorować nadgarstek. I tu szok. Po zmyciu śmierdzącej "głowy" pozostała pięknie pachnąca, głęboka i trwała baza. Wielka szkoda bo naprawdę piękna. Davidoff z kolei jest leciutki, świeży i miły, pachnie wiatrem i morzem (nie siodłem i whiskey
). Bardzo mi się spodobał ten zapach. Tylko miał jeden problem. Na mojej skórze pachniał przez około trzy godziny. Z tego rodzaju bardziej pasowały mi używane poprzednio Eau Fraiche Versace, zapach podobny lecz dużo trwalszy.
P.S. Z marek w Sephorze nie mieli Lalique, Hermes'a i Marka Jacobs'a. Były Ferragamo, Ralf Lauren i reszta znanych.
Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX
Davidoff Silver Shadow Altitude jest świetnya tanio i pewnie nabyć można go tutaj ( ktoś już ich ich w wątku polecał) w Krakowie taniej nie znalazłem, można odebrać osobiście ale nie wszystko mają od ręki. Nigdy z nimi problemu nie miałem, zapach utrzymuje się dość długo a pusty flakon pachnie jeszcze przez wiele miesięcy więc chyba oryginał
![]()
D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro
Hmm a mnie oprócz Davidoffa Silver Shadow Altitude i CK Euphoria coraz bardziej intryguje Givenchy Blue Label.
Pod górkę sobie robię jak cholera.Nie wiem, którego brać. Kupie wszystkie i zmieszam!
![]()
NORTHPHOTO.PL // PROFIL NA FACEBOOK'U // BLOG
bierz wszystkie, nie zmarnują się![]()
D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700
Skontaktuj się z nami