Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Julia

Domyślnie Julia

Kilka kadrów z dzisiejszego pleneru, zapraszam do komentowania

EDIT brak zdjęć na serwerach Flickr.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 21-08-2021 o 23:58 Powód: Brak zdjęć na serwerach Flickr
    FX
    Drupta Druoflex1 f6,3 75mm l Zeiss Ikon Ercona Novonar Anastigmat f4,5/ 110mm

tu są moje zdjęcia

Domyślnie

O ile kadry jeszcze przejdą, to przy świetle i kolorach niestety poległeś...
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Domyślnie

pora na zdjęcia nie była najlepsza mimo to jak możesz to rozwiń swoją wypowiedz
    FX

tu są moje zdjęcia

Domyślnie

Zdjęcie 1 i 5 - zaświeciłeś blendą zbyt mocno od dołu, co spowodowało niekorzystne cienie pod oczami i koło nosa. Zdjęcie drugie - zbyt ostre oświetlenie, świeci się nosek, porobiły się niefajne cienie. Zdjęcia 3 i 4 - tutaj z kolei światło zbyt płaskie, przez co twarz traci swoją trójwymiarowość. Dodatkowo na 4 trochę niekorzystne położenie ręki i głowy - wygląda, jakby była oddzielona od tułowia. Kolorków tak do końca nie oceniam, ponieważ oglądam zdjęcia na lapku, a tu "wszystko się może zdarzyć"
    Ogólnie dobrze kombinujesz, ale jeszcze trochę pracy
    NEX 5N i M42

Domyślnie

do jednego to mogę sprowadzić do trzymania blendy musi być osoba trzecia nie da się jedną ręką blendę drugą aparat
    FX

tu są moje zdjęcia

Domyślnie

Ja bym przy oczach aż tak nie ingerował - białka wyglądają nie naturalnie.
    totalna amatorka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mklonizer Zobacz posta
    do jednego to mogę sprowadzić do trzymania blendy musi być osoba trzecia nie da się jedną ręką blendę drugą aparat
    No niestety, nie da się
    NEX 5N i M42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mklonizer Zobacz posta
    Da się Ja ostatnio trzymałem softbox reportesrki ze SaBinką w lewej a prawą puchę trzymałem I to z podpiętym 80-200 f2,8 A tak BTW to może warto zastąpić blendę softboxem i skorzystać z dobrodziejstwa CLS-a ?
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez copyman Zobacz posta
    Da się Ja ostatnio trzymałem softbox reportesrki ze SaBinką w lewej a prawą puchę trzymałem I to z podpiętym 80-200 f2,8 A tak BTW to może warto zastąpić blendę softboxem i skorzystać z dobrodziejstwa CLS-a ?
    Pewnie, że warto Ale wierz mi, softbox na wietrze wymaga nie mniej siły niz blenda żeby go utrzymać Choć jest to duzo wygodniejsza metoda dająca wiekszą kontrolę nad światłem.

Co do zdjęć to niestety za Witkiem. Poległeś przy kolorach i świetle.
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

3 i 4 za ciemno. Tak jak by w ogóle blendy nie było. Może trochę fill light'em pojechać w LR? Co do trzymania, to coś o tym wiem. Jak nie ma wiatru, to można sobie jeszcze poradzić montując blendę do statywu.
    Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów