Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: MP w karate

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie MP w karate

Mam wrażenie, że czegoś tym zdjęciom brakuje. Podpowiedzcie mi: czego?
    Mistrzostwa Polski w Karate Kyokushin - Katowice 2006
    1.
    2.
    3.
    MP Open - Kielce 2006
    4.
    5.
    6.
    Z góry dziękuję za krytykę!

Domyślnie

Odrobinkę ostrości i zdecydowanie kolorystyka - popatrz na odcień skóry. Znajomy serwisant powiedział mi kiedyś skąd bierze się tak nienaturalny odcień skóry. Japończycy często chcą upodabniać się do europajczyków - my w ich oczach jesteśmy różowi jak prosiaki Stąd w japońskim sprzęcie pojawiają się takie tendencje. Popracuj nad kolorystyką - będzie OK

pebees
    Gość

Domyślnie

IMHO to przede wszystkim brakuje pokazanej dynamiki tego sportu.

Domyślnie

Ano troszku dluzsze czasy i by bylo pieknie. Brakuje mi tez niestety kopniaka z polobrotu. Taki efektowny a tak go nie widac. No chyba ze w Kyokushin sie go nie stosuje.
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawl_s Zobacz posta
    Ano troszku dluzsze czasy i by bylo pieknie. Brakuje mi tez niestety kopniaka z polobrotu. Taki efektowny a tak go nie widac. No chyba ze w Kyokushin sie go nie stosuje.
    Ten ostatni jest z obrotu, ale chyba faktycznie zbyt krótkie czasy... Choć prawie wszystkie zdjęcia z zawodów karate ,które można w sieci znaleźć w sieci są koszmarnie poruszone. Inną kwestią jest, że ci w białych piżamach obrzydliwie szybko (czy też może gwałtownie) się poruszają

Domyślnie

A mnie się podobają właśnie dlatego, że są jakieś takie "inne" i kolorystycznie (czerń w tle i punktowe światła) i "sterylne" - brak innych elementów/widzów itp. 1 i 6 IMO najlepsze.
    Avatar nie jest aktualny - już nie palę.

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawl_s Zobacz posta
    ... Brakuje mi tez niestety kopniaka z polobrotu. Taki efektowny a tak go nie widac. No chyba ze w Kyokushin sie go nie stosuje.
    Większość technik w kyokushin to techniki nożne. Poza kroczem, nogą możesz zadawać uderzenia wszędzie, w odróżnieniu od uderzeń dłonią czy pieścią - w szyję i głowę ręką uderzać nie wolno. Jak to MP były, to walka jest full kontakt. I pewnie 80% to uderzenia pięścią w klatkę i żołądek oraz locking (powszechny w K1)...
    Na zdjęciach zdecydowanie brakuje ruchu, ale tak jak poprzednicy napisali, potrzebny byłby dłuższy czas. Generalnie w takich fotoreportażach brakuje czegoś obok - zdjęć z rozgrzewki, opatrywania ran po walce, smutnych twarzy pokonanych i radości zwycięzców, dopingu publiczności... No, ale to już kolega musiałby przytargać na forum setkę zdjęć...

Pozdrawiam

Domyślnie

7 fajna

Vadim - nie ma czegoś takiego jak locking tylko low-kick
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Uprawnienia umieszczania postów