Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: MP w karate

Domyślnie

Mnie drazni troche to, ze wszystkie zdjecia praktycznie sa takie same. Dwoch calych zawodnikow z profilu w srodku kadru i prawy ma zawsze noge w gorze. Monotonne... Nie mogles zrobic chociaz jakiegos zblizenia?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Mnie drazni troche to, ze wszystkie zdjecia praktycznie sa takie same. Dwoch calych zawodnikow z profilu w srodku kadru i prawy ma zawsze noge w gorze. Monotonne... Nie mogles zrobic chociaz jakiegos zblizenia?
    Masz rację, też to zauważyłem po umieszczeniu 6 zdjęcia. Ale z założenia to nie jest fotoreportaż ani nawet seria.
    Ale dla zmiany wrażenia pozwolę sobie dorzucić jeszcze dwa. Pierwsze (czyli 7) lubię bo dominuje w nim forma nad detalem, a drugie ( co prawda nie przedstawia wymyślnych technik, za to jakie emocje!
    7.
    8.

Domyślnie

Nooo... 7 calkiem dobre... Dziwie sie, ze dopiero teraz je pokazujesz.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Właśnie dlatego go nie dałem bo wydaje mi się całkiem niezłe. Pokazałem te, co do których mam wątpliwości. Ale dzięki

Domyślnie

a mi się podobają
    D50,D80 kit, 28-80 Nikor, 70-300 Sigma i inne duperele

Domyślnie

Seria dobra, 7 najlepsza,
    musiało zaboleć.
    |N70s| N-50 1,8| N- 18-70 DX| N - 70-300 G VR| Raynox DCR-250 | Kenko Ex. Tube N/AF |

Domyślnie

Muszę się przyznać do błędu co do mojej poprzedniej wypowiedzi - kolorystyka. Problem polegał na tym, że fotki oglądałem na laptopie, a ten ma jednak kiepski wyświetlacz. Na mojej 21" crt już jest OK. Co do ewentualnego ruchu - ostatnio fotografuję dużo walk bokserskich i wiem, że za bardzo nie mógłbyś tego zrobić, bo ciosy wykonuje się całym ciałem, więc nie tylko kończyny byłyby poruszone. Jest OK, jedyne czego może brakować - reakcji na cios zadawany przeciwnikowi. Nie wiem jednak czy to były zawody full-kontakt.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    (...) Nie wiem jednak czy to były zawody full-kontakt.
    Oj, były. Jak najbardziej! Tylko, że rzadko się zdarza, żeby ktoś jak na filmach oberwał i leciał potem 3 metry...
    9.
    Jak ktoś właśnie "dostaje" to jego reakcja jest jeszcze ograniczona, a gdy np. się przewraca to już nie widać dlaczego...
    10.

PS. W sumie zamieściłem trochę dużo zdjęć, ale już więcej nie będę!

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawl_s Zobacz posta
    ... Brakuje mi tez niestety kopniaka z polobrotu. Taki efektowny a tak go nie widac. No chyba ze w Kyokushin sie go nie stosuje.
    Większość technik w kyokushin to techniki nożne. Poza kroczem, nogą możesz zadawać uderzenia wszędzie, w odróżnieniu od uderzeń dłonią czy pieścią - w szyję i głowę ręką uderzać nie wolno. Jak to MP były, to walka jest full kontakt. I pewnie 80% to uderzenia pięścią w klatkę i żołądek oraz locking (powszechny w K1)...
    Na zdjęciach zdecydowanie brakuje ruchu, ale tak jak poprzednicy napisali, potrzebny byłby dłuższy czas. Generalnie w takich fotoreportażach brakuje czegoś obok - zdjęć z rozgrzewki, opatrywania ran po walce, smutnych twarzy pokonanych i radości zwycięzców, dopingu publiczności... No, ale to już kolega musiałby przytargać na forum setkę zdjęć...

Pozdrawiam

Domyślnie

7 fajna

Vadim - nie ma czegoś takiego jak locking tylko low-kick
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów