Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Domowe studio - zestaw

Witam, zaczynam moja przygodę z fotografią studyjną i proszę o opinię odnośnie sprzętu.
    Znalazłam taki zestaw:
    3 x 180w Strobe light, 3 x Light Stand (Max: 190cm Height)
    Barn Door With Honeycomb Grid & 4-Color Gel Set
    1 x 70 x 50cm (Soft box), 1 x 60 x 60cm (Soft Box)
    1 x Black/Silver Umbrella (33") + 1 x White Umbrella (33")
    1 x 16 Channel wireless Trigger (transmitter and receiver)
    1 x Deluxe Carrying Bag (78 x 25 x 25cm)

http://cgi.ebay.pl/540W-Studio-Flash...item2eb50c926c

Proszę o podpowiedz czy to wystarczy na początek.

Domyślnie

wydaje mi się, że jak na początek powinno starczyć. do tego jeszcze tło ze stojakami i domowe atelier gotowe a jakie masz pomieszczenie ?

Domyślnie

Te lampy mają jedną zasadniczą wadę, cofnięty palnik. Ja bym jednak poszukał czegoś z Bowensem i wysuniętym palnikiem.
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

Jatin ma rację, do tego dodam małą moc lamp, moc jest synonimem wolności
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

pomieszczenie mam 5x5 trochę małe, a co do mocy lamp słyszałam róże opinie i szczerze przeróżne odpowiedzi wiec teraz już nic nie wiem

Domyślnie

I jeszcze jedno, przeglądam ceny dot. wyposażenia studia pomijając lampy za taka kwotę chyba nie zakupie zestawu gdybym kupowała każdy element oddzielnie?
    Jest taki sam zestaw z lampami 300w, na amatorskie zdjęcia i zabawę światłem może starczy? A o lampach pomyśle jak będę miała większy dopływ gotówki

Domyślnie

Z przesyłką to prawie 1k PLN i to bez gwarancji + wymiana kabli na cywilizowane kontynentalne wtyczki.
    Przeglądając ofertę aledrogo, kupując podobne lub takie same wynalazki oddzielnie,
    zmięszczę sie w podobnej cenie, mając jednocześnie gwarancję.
    Ale tak czy owak nie warto.

To że palnik nie wysynięty to pal sześć, do parasolek i odbicia od blendy wystarczy,
    ale to mocowanie softboksów bez sensownej systemowej blokady,
    może skutecznie zniechęcić do przygody z fotografią studyjną.
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

też bym nie brał dozbierał bym na twoim miejscu i wzioł ekonomiczną wersje powerluxów . troszkę drożej by cie to wyniosło ale masz sprawdzoną markę , gwarancje i brak problemów z dokupowaniem akcesoriów . Parasolki do studia to też średni pomysł według mnie .

Domyślnie

Dzięki za rady, z parasolkami miałam okazję pracować i zgadzam się, że to nie najlepszy pomysł, kompletuje zestaw, niebawem zapewne się znowu odezwę bo wiecie jak to jest początki najtrudniejsze chyba że ktos pomoże, potrzebuje lampy, softboxy, blende, tla i mocowania juz mam i z lampami mam największy problem

Domyślnie

jeśli ma być tanio i solidnie to powerlux VE ( moc sobie dobież według upodobań) przy statywach kierował bym się w kierunku W806 . Z softboxów to chyba najlepszym rozwiązaniem byłby jakiś Powerlux set (w miare duży) bo masz softbox , plaster miodu do niego + 2 zasłonki małą i dużą i wewnętrzny dyfuzor .

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów