Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Domyślnie

Fakt, PS lubi RAM. Spotkałem się z opinią, że do komfortowej pracy w tej aplikacji potrzebna jest taka wielkość wolnej pamięci operacyjnej, która jest pięciokrotnością rozmiaru obrabianego pliku.
    Liczby, które przedstawiłem wyżej uzyskałem na komputerze wyposażonym w dwurdzeniowy Athlon 64 2200 MHz, 3GB RAM i RAID 0 na 4 Raptorach 74 GB. Być może, że przy skromniejszych zasobach ujawnia się przewaga szybkości Corela nad PS.

Domyślnie

No właśnie. Spróbuj odpalić PSa na Celeronie 2,0 GHz z pamięcią 512Mb. Nawet nie ruszy. A Corel PhotoPaint ruszy. Nie bedzie to zbyt wygodne, ale da się na nim nawet pracować.
    Jacek

Domyślnie

mam starego athlona 2000+ i 512 ram'u. CS gra, czasem się wlecze, ale da się pracować w miarę komfortowo.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

bo to zależy od tego, co jeszcze na tym kompie jest...weźcie wgrajcie dobry program AW, np nortona i już nie ma 1/3 ramu, a jak do tego dorzucicie parę innych kwiatków, to już nawet corel będzie miał problemy...każdy nowy program jest bardziej pamięciożerny i bardziej obciąża procesor...i dlatego ja wolę starsze wersje (jeżeli jest taka możliwość)
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    weźcie wgrajcie dobry program AW, np nortona i już nie ma 1/3 ramu
    Taki program antywirusowy zasługuje na miano wirusa, którego działanie polega na złośliwym zaśmiecaniu RAM-u.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów