Szukaj
Kilka do dziesięciu procent. W testach oczywiście niektórych 40-90% (90% to przy testach sprawdzających przepustowość). Co nie zmienia faktu, że jest to sporo większy przyrost niż włożenie do platformy 1155 szybszych ramów.
Zapytam się jeszcze raz macie jakieś monitory godne polecenia do mojego zestaw?
Opłaca brać się używane?
Dziękuję za odzew...
Nieee... bez przesady... Wolę dołożyć 40-50 zł i postawić na jakość aniżeli potem "bujać się" z reklamacją....
Przede wszystkim jakość zastosowanych materiałów, a przy tym możliwości płyty... Po Twojej sugestii zastanawiam się jednak nad dołożeniem 100 zł do Intel Core i5 2500K 3,30 GHz BOX
Praca z oprogramowaniem, które były stworzone do uprzednich wersji Windowsa - w tym XP...
Poczytałem trochę o SSD... Zastanawiam się nad tym, ale nie wiem czy wyrobię się w budżecie...
robin102, nie sądzę aby różnica w szybkości pomiędzy wybranym przeze mnie Hitachi a Twoim Samsungiem była tak kolosalna i zauważalna w codziennej pracy... Zaś w ostatnim czasie rozrzut jakościowy dysków WD, Segate i Samsunga jest dość spory i boję się zaryzykować... Z kolei pisałem, że pozostawię sobie dwa dyski na ATA, choćby do przechowywania danych jako backup najważniejszych plików...
Odnośnie zasilacza - owszem można wybrać zasilacz na styk 300-400 watowy, ale pomyślałem sobie, że lepiej dołożyć 100 zł do 5-letniej gwarancji i mieć spokój... A także do jednej mocnej linii tego zasilacza - natężenie przy napięciu +12V1 - 41 A...
Jeżeli jestem w błędzie, to poprawcie mnie...
Jeszcze raz wielkie dzięki za odzew... Pomyślę nad połączeniem SSD z dyskiem talerzowym i pozostałymi sugestiami...
Jeżeli bedziecie mieli jeszcze jakieś spostrzeżenia, proszę piszczcie,
T_P_
analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...
jesli chodzi o monitory to najlepszy stosunek cena/jakosc
- NEC PA231
- Eizo 2243
- NEC P221W ( chyba najtanszy z mozliwych )
- sa jeszcze delle np U2410
Kup najpierw monitor, wedlug mnie jest on wazniejszy przy obrobce zdjec niz caly komp z najlepszymi podzespolami. Co z tego ze ulamek sekundy szybciej bedziesz mogl machac suwakami w programach graficznych skoro wynikow pracy nie zobaczysz na monitorze.
Kolejna sprawa jest ile obrabiasz tych zdjec i jak duze sa to pliki. Czy naprawde potrzebujesz kupowac tak mocny komputer ??
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Blog
Przestan. Mam nagrywarke pioneera chyba juz 4 rok i dziala bez problemow.
Przestan jesli wielkie OC to moze i brac chociaz ostatnio naczytalem sie o tym jak to sie ASUS popsuł(ze drozszy to nie znaczy lepszy). Do procesora to napewno doplac i brac i5 2500K
co do mugena to musisz obadac sprawe czy ten klocek nie zasloni Tobie jednego slotu RAM
A czemu program, który dzialal na XP mialby nie wystartowac na W7?, to chyba jakies wyjatki. W7 PRO rozni sie od HP tym, ze ma virtual desktop, czyli jakby system w systemie i mozesz odpalic tam XP.
500W tez spokojnie da rade byleby byl markowy
Coolpix 4500 / D7100 + N17-55 + N35 + N55-200VR + SB-700
Nie trafiłem jeszcze na program, który by się na 7HP nie odpalił.
Jeśli chodzi o przesiadkę na SSD, to radzę się mocno zastanowić, bo to nie tylko kwestia finansowa, a raczej nauka kompromisów, co nie każdemu może przypaść do gustu, szczególnie kiedy wyda na dysk trzy razy więcej, niż za zwykły i NORMALNY HDD.
Medice, cura te ipsum.
Skontaktuj się z nami