Twoje doświadczenie w "temacie"
Szukaj
Twoje doświadczenie w "temacie"
Pozdrawiam:
Andrzej
Wiesz, moja ilość doświadczenia jest wystarczająca, by zauważyć różnice między Nikkorem AF 80-200D ED a Nikkorem AF-S 80-200 IF ED.
A miales w ręku chociaż jeden z nich?
No i w koncu jak z tym wewnętrznym ogniskowaniem, bo może ja jestem niedoinformowany.
Pozdrawiam:
Andrzej
Nie, nie miałem. Ale to nic nie zmienia. Nie miałem na myśli doświadczenia w "trzymaniu" Nikkora 80-200 (z pewnością masz bogate w tym zakresie), tylko w nazewnictwie. Może się mylę, ale chyba ogólnie jest przyjęte, że obiektywy AF nazywa się AF, a obiektywy AF-S nazywa się AF-S.
P.S. Dobra, skończmy już tą jałową dyskusję, bo i tak do niczego nie prowadzi.
Ostatnio edytowane przez igorzak ; 04-02-2007 o 01:16
Teorytycznie tak, ale chyba Nikkor AF 80-200D ED i Nikkor AF-S 80-200 ED IF to są dwa różne obiektywy, więc jakośc trzeba je odróżnić.
Peace Panowie! Duma do kieszeni, zostawcie sobie teochę sił na fotografowanie![]()
Dobra - 3 strony uzgadniania czy AF-S to AF, starczy.
Wymieńcie między sobą na PW numery GG i pogadajcie tam. Bo jak kto bedzie chciał przez ten wątek przebrnąć, to uśnie z nudów.
Smurf - czasami mógłbys nie łapać za słówka (a nawet literki).
zamykam.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami