Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Domyślnie

Twoje doświadczenie w "temacie"
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Wiesz, moja ilość doświadczenia jest wystarczająca, by zauważyć różnice między Nikkorem AF 80-200D ED a Nikkorem AF-S 80-200 IF ED.

Domyślnie

A miales w ręku chociaż jeden z nich?
    No i w koncu jak z tym wewnętrznym ogniskowaniem, bo może ja jestem niedoinformowany.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Nie, nie miałem. Ale to nic nie zmienia. Nie miałem na myśli doświadczenia w "trzymaniu" Nikkora 80-200 (z pewnością masz bogate w tym zakresie), tylko w nazewnictwie. Może się mylę, ale chyba ogólnie jest przyjęte, że obiektywy AF nazywa się AF, a obiektywy AF-S nazywa się AF-S.

P.S. Dobra, skończmy już tą jałową dyskusję, bo i tak do niczego nie prowadzi.
    Ostatnio edytowane przez igorzak ; 04-02-2007 o 01:16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igorzak Zobacz posta
    Może się mylę, ale chyba ogólnie jest przyjęte, że obiektywy AF nazywa się AF, a obiektywy AF-S nazywa się AF-S.
    Mylisz się - jest ogólnie przyjęty podział obiektywow na MF( w przypadku Nikona kilka typów ) i AF ( w tym AF, AF-D, AF-I, AF-S...)
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Teorytycznie tak, ale chyba Nikkor AF 80-200D ED i Nikkor AF-S 80-200 ED IF to są dwa różne obiektywy, więc jakośc trzeba je odróżnić.

Domyślnie

Peace Panowie! Duma do kieszeni, zostawcie sobie teochę sił na fotografowanie

Domyślnie

Dobra - 3 strony uzgadniania czy AF-S to AF, starczy.
    Wymieńcie między sobą na PW numery GG i pogadajcie tam. Bo jak kto bedzie chciał przez ten wątek przebrnąć, to uśnie z nudów.
    Smurf - czasami mógłbys nie łapać za słówka (a nawet literki).
    zamykam.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów