Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Plecak czy torba?

Witam!
    Od pewnego czasu mam dylemat co wybrać, liczę na Wasze doświadczenie oraz pomoc w wyborze Poszukuję torby lub plecaka - oczekuję uniwersalności, funkcjonalności i żeby jakoś niepozornie wyglądał (nie rzucał się w oczy ) Fajnie byłoby gdyby miał komorę na laptopa 15.6" Zestaw który chcę pomieścić to D700, N35mm, SB-900, N70-200...
    Interesowałem się torbą KATA DB-453, którą ma kolega ale na samą myśl jak zapakuję to wszystko do tej torby to może być bardzo niewygodnie i jakbym miał gdzieś z nią spacerować to wysiądzie mi kręgosłup Jeżeli chodzi o plecak, myślałem o LowePro Flipside 400 AW, tu jeżeli chodzi o wygodę jest lepiej ale w gorące dni całe plecy mokre.. Hehe, wiem jestem może za bardzo wygodny i wymagający, ale może coś poradzicie?
    Pozdrawiam.

Oszczędny w słowach Awatar Garos
    Miasto
    HollyŁódź

Domyślnie

Na początku kupiłem sobie torbę i szybko ją sprzedałem,była mało wygodna bo przy fotografowaniu się przesuwała a załadowana trochę ciążyła.Kupiłem plecak i jestem zadowolony,jest pojemny,wygodny ale to fakt,że przy upałach plecy robią się mokre.Foto i opis mojego plecaka http://www.caselogic.pl/pokrowce-i-t...slrc4,206.html
    Nikon D300 + kilka weków
    www.fotokadry.wordpress.com

Domyślnie

Plecak do dłuższych wędrówek, torba jeśli chcesz mieć szybki dostęp do szklarni .
    Konkretnych modeli Ci nie podał ale było sporo wątków na ten temat.
    Ja to co mam w stopce upycham w Lovepro tak jak opisane.
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Ja niedawno sobie kupiłem taki plecak:
    Kata D-3N1-33
    Akurat w moim przypadku potrzebowałem dużo miejsca (wchodzi Sigma 150-500!!!)
    Ale równierz potrzebowałem plecaka przez jedno ramię lub dwa.
    Jak idę w dalekie wycieczki z całym sprzętem to na dwa ramiona.
    Jak juz wiem że nie muszę teszczyć lapka i zasilania wtedy zakładam na jedno i po przekręceniu jest b.szybki dostęp do sprzętu.
    Najlepiej jak byś poczytał sobie co nie co o takich właśnie rozwiązaniach.

Pzdr
    D600 , N50/1,4 , , To16-28/2,8 , N24-70/2,8 , N28-300 , S70-200/2,8 , N70-300, S150-500 , itd...

Ludzie marzą o Aniołach, ja miałem jednego Krabbika w ramionach...

Domyślnie

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi

Cytat Zamieszczone przez Zetec Zobacz posta
    Ja niedawno sobie kupiłem taki plecak:
    Kata D-3N1-33
    Pzdr
    Zetec strasznie drogi ten Twój plecaczek, ale fajny

Przeglądałem ten artykuł, całkiem, całkiem te torby i plecaki, ale te wnętrze takie podświetlane

Po namyśle chyba zrezygnuję z komory na lapka.

Domyślnie

Jeśli chodzi o wygodę to ja polecam:

http://www.swiatobrazu.pl/test_lowep...inimus_aw.html

Mam ponad 190 cm wzrostu a i tak plecak jest dla mnie bardzo wygodny. Jeśli zapnie się wszystkie paski to ciężar rozkłada się bardzo równo.

Wadą jest ograniczona pojemność, D300S z Sigmą 10-20 3.5, lub 70-300 mieście się, ale komora na puszkę jest dość ciasna.. można ją trochę zmodyfikować, wywalając jakąś przegrodę i wtedy jest lepiej. Z nikkorem 50mmG wchodzi łatwiej

Plecak jest naprawę super wygodny i cena jest w miarę przystępna.
    Ostatnio edytowane przez Guciol ; 19-05-2011 o 13:16
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Uprawnienia umieszczania postów