Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: monitory OLED

Domyślnie monitory OLED

wreszcie monitory w technologii OLED sie pojawily, pierwszy oczywiscie SONY:
    Sony PVM-2541

cena niestety kosmiczna 6 tysiecy dolarow w stanach, a w polsce to pewnie z 20-25 tysiecy zlotych, jak nie wiecej.
    samsungchyba tez planuje jakis monitor oled, ale to jest samsung czyli szajsung. ciekawe ze takie potegi jak eizo i nec na razie milcza nt oled.

Domyślnie

25" i 1920x1080 pix? ... to bardziej zakrawa na TV z taką "plamą" x-P

Cytat Zamieszczone przez L0st Zobacz posta
    ciekawe ze takie potegi jak eizo i nec na razie milcza nt oled.
    Czemu "ciekawe"? Co mają niby napisać? Nasze produkty są już przeżytkiem? x-P (swoją drogą dla czego do tej pory EIZO nie wprowadziło RGB LED - to byłby brak strat kontrastu i "bitów" przy regulacji np. temp. barwowej, dla czego modele serii "S" to regres wzgl. starych modeli mających 14 bit wewn. przetwarzanie? ... wprowadzili by wreszcie coś ciekawego do tego swojego zastoju ... w niep....j cenie ... nudy)

ps. tak ... z innowacji to mają model 120 Hz i model 3D bez potrzeby zakładania okularów ... ale w cenach, w których wolałbym sobie kupić np. samochód
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 13-05-2011 o 22:31

Domyślnie

rozdzialka telewizyjna tj full hd, ale 25" wiec to w sumie takie 24". ale oled to oled.
    chyba ze z oled bedzie tak samo jak z lcd 10 lat temu. tez reklamowali ze obraz kosmiczny, nowa technologia przewyzszajaca crt i inne bzdury. a i pierwsze lcd tez kosztowaly majatek.

Domyślnie

Widziałem OLED w Nokia N8 (3,5") i Samsungu Galaxy (4") ... LCD się chowa. OLED jest bardziej jednolity (na ekranie 3,5" nawet widać że LCD w Gayphonie 3 GS jest klasę gorsze w nawet tej kwestii), ma idealne kąty, idealną, równie jednolitą czerń, wysoki kontrast ... ja chcę monitor OLED!

Cytat Zamieszczone przez L0st Zobacz posta
    rozdzialka telewizyjna tj full hd, ale 25" wiec to w sumie takie 24".
    To jakby powiedzieć że to takie 21,5" 1920x1080 :]
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 13-05-2011 o 23:32

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

A ja oglądam codziennie SAMOLED w moim Wavie 3,3" i co z tego?
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Uprawnienia umieszczania postów