Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie Statyw + parasolki + lampa

Witam

Może nie jest to nic odkrywczego, ale w dniu dzisiejszym kupiłem sobie

2 x parasolka - biała przepuszczająca + srebrna odbijająca
    oprawkę do żarówki
    lampę błyskową mocowaną na zwykły gwint żarówkowy

czakam na statyw, który to jest prezentem urodzinowym.

Jak to zmontuję to pokażę jak za 250 pln można mieć choć namiastkę studia.

Pierwsze próby dziś bardzo obiecujące, lecz ze względu na brak statywu nie mam kontroli nad lampą takiej jaką będę miał za 2-3 dni.

Wtedy pokaże efekty pracy

Jak ktoś zainteresowany to odysłam do allegro - lub na stronę www.eltec.pl

Jak mnie napadnie coś to jeszcze drugi taki komplet kupię do tego moja Sabina i gra gitara.

Pozdrawiam

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Domyślnie

Jak mnie napadnie coś to jeszcze drugi taki komplet kupię do tego moja Sabina i gra gitara.
    Sprawdz sobie najpierw czy temperatura blysku sabiny jest taka sama jak tych lamp bo bywaja z tym problemy.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

czekam na efekty.. IMO ciekawa alternatywa dla drogich i profesjonalnych zestawów oczywiście do zastosowań amatorskich
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Domyślnie

A za nieco więcej można się pobawić funsportami 100Ws.
    http://www.funsports.pl/f-default-f.htm

[ Dodano: 24-05-2005, 10:17 ]
    Cytat Zamieszczone przez turbo
    czekam na efekty.. IMO ciekawa alternatywa dla drogich i profesjonalnych zestawów oczywiście do zastosowań amatorskich
    Doszliśmy do tego juz dosyć dawno przy okazji komentowania jakiegoś durnego artykułu o oświetlenu proponującego jako tanią alternatywę halogeny ogrodowe czy cuś.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Zrobiłem już kilka fotek w takim komplecie

Jest znacznie lepiej niż się spodziewałem.

Nie ma regulacji mocy błysku a liczba przewodnia 38 daje po garach, że w przymykam do 8-11 i jadę na 1/500

Najwięcej to chyba daje wysoki statyw, który można pięknie ustawiać tak by dobrze doświetliło tło.

Na razie walczyłem tylko na białej parasolce, ale dziś poprubuję na srebrnej.

Pozdrawiam

Grzegorz
    ---------------------

Domyślnie

ja pozyczylem od znajomego chinczyka cy-250, ale na poczatku czerwca bede mial dwie Marko Flash Apus 600 z softboksem i plastrem miodu musze jeszcze dokupic sobie jakas zgrabna torbe na to i moge ruszyc w teren

Grzesiu co do twojego sprzetu to chy sprawdzales dokladnie ceny chyba troche przeplaciles albo mi sie wydaje bo na allegro zestaw parasolka + lampa + statyw cos okolo 150 zl widzialem, al;e moze wzieles jakis inny statywi i czy parasolke bo ceny samych lamp niewiele sie roznia.

Domyślnie

Statyw 225 cm - 80 pln
    Lampa - Liczba przewodnia 38, możliwość synchronizacji na kablu (napięcie 9V) wyzwalana również zdalnie - 109 pln
    Parasolka - biała 90cm - 38 pln
    parasolka - srebrna 90 cm - 38 pln
    oprawka na żarówkę do statywu - 27 pln

W kompletach jest może i trochę taniej, ale tam statyw jest niższy a mi zależało na umieszczeniu wysoko lampy.

Właśnie mi się odało zamocować dwie parasolki. Najpierw światło odbijam od srebrnej a później leci przez białą - efekt - miękkie seroko rozproszone światło

Liczba 38 trochę za dużo jak na moje mieszkanie - kupię jesze drugą słabszą.

Pozdrawiam

Grzegorz
    ---------------------

Domyślnie

gmoszkow, myslalem ze za jeden taki kaomplet lampa+parasolka+statyw placiles az tke, ale ok jesli by ci zalezalo to na allegro sa nasdki na dwie lampy. Ja teraz zastanawiam sie jak zrobic z namiotu softboksa i ramke na lampe tylko musze miec i bede mial bardzo duzy i bardzo tani softbox

Domyślnie

a taka propozycja .. moze by zrobic jakis przyklejony temat w tym dziale z jakimis tanimi rozwiazaniami studyjnymi ? moze sie przydac wedlug mnie
    | D70 | 50/1,4 D | 85/1,8 | Sigma 10-20 | Lowepro Nova 3 | SB-800 | Kiev88 |

Domyślnie

Dokladnie i male FAQ co do budowy domowego studia, dla amatora
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów