Myślę, że najwyższy czas ocenić skalę problemów z Nikonem D90
Szukaj
Tak, Err CHA i błąd F--
Tak, Err CHA
Tak, błąd F--
Tak, ale inne
Nie miałem żadnych problemów z Nikonem D90
Myślę, że najwyższy czas ocenić skalę problemów z Nikonem D90
Widzę, że się udało zrobić ankietkę.
Tommy, brakuje opcji dla mnie... ale będę kibicował!![]()
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
Mój, kupiony w połowie grudnia nie wyświetlił errora ani raz. W międzyczasie wsadzałem do niego różne dziwne karty pamięci (nawet takie za 15zł) i podpiąłem z 15 różnych obiektywów.
błąd F-- dwa razy, raz po wejściu z mrozu do pomieszczenia, raz na mrozie. Raz pomoglo dociśnięcie obiektywu, a drugi raz wyjęcie baterii.
Nikon D7200 | MB-D15 | Nikkor 85 mm f/1.8 G AF-S | Samyang AE 8 mm f/3.5 Aspherical IF MC Fish-eye CS | Nikon SB-900
Chyba, że to nie problemy z D90 tylko z nikkorem 18-105
Ja mam własnie taki obiektyw z D80 i miałem błąd F chyba 2 razy (mam od 3 m-cy). Raz miałem przysłonę 90.
D80, N 18-105 VR, N 50 1.8, MB-D80, Velbon DF-60, Tamrac Aero 80, Schwinn Rocket Pro, Giant Terrago, Merida Kalahari 550
Przecież te błędy to wina kolejno - karty pamięci i obiektywu, spróbuj włączyć aparat bez obiektywu to za każdym razem będziesz miał F--, Err CHA miałem z D200 i była to tylko i wyłącznie wina karty i to nie żadnej chłamowatej (Extreme III 4GB !)
Dokładnie, ja miałem "błąd" F-- wielokrotnie, zawsze ile razy używam starego szkiełka bez procesora. Ale zdjęcia na M pstryka wtedy "jak ta lala"!
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
Tak, Err CHA
tylko wtedy jak bawię się na kompie kartą pamięci i odpalam ją w aparacie
po formacie (w puszcze) brak błędu
Więc na razie z tego co piszecie to wychodzi na to że D90 w zestawie kitowym ma lipny obiektyw i jest bardzo wrażliwy na karty pamięci różnego typu.
Skontaktuj się z nami