Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez microbot Zobacz posta
    9 zł oczywiście za Profoto XL (tak jak w temacie wątku) - po 4 zł to Pro Foto dostępny najczęściej po terminie. Jeżeli się mylę to mnie popraw.
    Zgadza się, profoto bez XL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Ja z prostej przyczyny nie wkładam kiepskich filmow. Po pierwsze myslę sobie okej mam kiepski film, wiec zdjecia bedzie kiepskie, wiec nie bede sie napinał - efektem tego są zdjecia na odwal, bo przecież mam tylko kiepski film. Po drugie jak juz sie jednak trafi jakieś fajne zdjecie, to się potem irytuję ze zrobilem ja na kiepskim filmie, ze kolory do kitu, kontrast etc... Tak więc po prostu mnie skręca jesli mam wsadzić takowy do aparatu. Ostatnio nawet oddalem jakieś stare Superie jak sprzedalem F100.
    Definicja "dobrego filmu" dawno mi się rozmyła i nie wiem do końca co ona oznacza.

Po przetestowaniu większości dostępnych kolorowych negatywów stwierdzam, że cena nie determinuje czy film mi pasuje czy nie (celowo nie używam słowa "dobry", "zły").

Na jednym biegunie zdarzają się rodzynki jak Profoto XL.

A na drugim biegunie filmy, które kosztują ponad 2,5 razy więcej a nie powaliły mnie na kolana jak chociażby Fuji PRO 400H (pomijam ilość wyrwanych włosów przy jego skanowaniu).

Domyślnie

Wydaje mi się, że XL da może kilka klatek (2-3) więcej, ale na razie nie sprawdziłem, jestem gdzieś w połowie. Oczywiście to jeszcze zależy czy aparat zrobi więcej niż 36... (mój zrobi, to powiem )

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów