Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Sigma 24-70 HSM

Domyślnie Sigma 24-70 HSM

Parę dni temu zakupiłem do Nikona D 7000 sigmę 24-70 VR EX. Przy ustawianiu AV cos w niej trzaska i raz ustawi 1 punkt a innym razem 30 punktow.

Czy to znaczy że się sigma zepsuła?

Prosze poradzcie, do tego kuzyn kupił mi ja w Hamburgu, i nie mam niebieskiej karty gwarancyjnej na Europę.

Serdecznie pozdrawiam

Roman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romang54 Zobacz posta
    Parę dni temu zakupiłem do Nikona D 7000 sigmę 24-70 VR EX.
    jakaś premiera mnie ominęła?
    Nikon FX

Domyślnie

Proszę się nie śmiać bo ja się łzami zalewam pomyłka ale wychwycona natychmiast//

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romang54 Zobacz posta
    Proszę się nie śmiać bo ja się łzami zalewam pomyłka ale wychwycona natychmiast//
    Dobra dobra to teraz wytłumacz o co chodzi z tym 1 punktem a raz 30 punktami bo nie kumam
    Nikon FX

Domyślnie

Mam 39 punktowy wybór pola AF. Jak dostarajam AF, to trzaska w obiektywie, i ustawia jeden punkt za chwilę 39 punktów. Nie wiem jak inaczej Ci mam powiedzieć?

Domyślnie

I czasami fota jest ostra a czasami połowa tylko

Domyślnie

to co ustawia , te punkty, to automatyczny autofocus....aparat sam wybiera i ustawia ostrość tam gdzie uzna....i punktami które uzna za odpowiednie....czasem 1 czasem 5 a czasem większością...
    Co do szkła to lepiej wysłać do serwisu sigmy oczywiście po uprzednim skontaktowaniu się z nim, czy honorują gwarancję innego kraju.
    Ostatnio edytowane przez Antonioo ; 06-05-2011 o 23:48

Domyślnie

Dzieki bardzo.

Uprawnienia umieszczania postów