Plastik jest fantastik. A ja lubię kwadrat. Chude laski fajnie wyglądają w kwadracie. I zostaje miejsce na zapisanie numeru telefonu...
Szukaj
Plastik jest fantastik. A ja lubię kwadrat. Chude laski fajnie wyglądają w kwadracie. I zostaje miejsce na zapisanie numeru telefonu...
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
Niech będą passe, ale w którym kierunku poszły i czy to dawno było? To ja też chętnie będę passeale chude laski sa teraz passe
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
tia... jagodzinska, frackowiakowa, rubikowa... nawet gdyby razem wziete, mocno braknie do rubens'style![]()
regulamin
Ale jaki plastik!
A już tak najzupełniej poważnie - te średniformatowe maluchy mają coś w sobie. Przyznaję bez bicia, że swoją Mamiyę 7 kupiłem po kilkukrotnej zabawie mariowym Hasselem. Kupiłem ją - uwaga - zamiast Hassela, niejako w zastępstwie, bo Hassel (203FE) był*niemiłosiernie drogi i mało dostępny raczej... I co się okazało? Przez te osiem miesięcy zakochałem się w tym aparacie. Jest poręczny, można go nosić w plecaku praktycznie nie odczuwając jego obecności, jakość zdjęć jest fantastyczna, choć faktycznie bokehem raczej nie można epatować... Trzeba się skupić na innych rzeczachPlastiku jest troszeczkę na pokrętłach i obiektywie, ale poza tym jest raczej magnez i guma (a pod gumą raczej magnez niż plastik).
Reasumując - miron19j, powinieneś być bardzo zadowolony.
My7 jest beznadziejnie plastikowa z zewnątrz, natomiast w środku to heavy-metal - magngezowy szkielet i solidna, metalowa mechanika, gniotsa-nie-łamiotsa. Potrafi przetrwać nawet wyjątkowo fatalną glebę, a w razie muki zwykle "tylko coś się wygło" i łatwo jest to naprawić (o ile p. Adamczyk będzie miał dobry dzień i nie zajmie mu to półtora roku).
O bokehu można zapomnieć - natomiast jest to najostrzejszy znany mi MF, a już jeśli chodzi o szerokie kąty to wgniata konkurencję w glebę. W zestawieniu z bezszelestną migawką listkową daje bezlitosną żyletę na slajdach, które można powiększać do gargatuicznych rozmiarów. Jeśli nie robi się zdjęć plastyki, to jest to fantastyczny aparacik.
Hmmmm - obiektywy to są raczej metalowe, gładko polakierowane na czarno (pomijam kuriozalne osłony przeciwsłoneczne, straszne dziadostwo). Plasticzano-gumowate jest samo body, ale jest to plasticzaność zewnętrzna, bo ich szkielet jest magnezowy, a mechanika to bardzo solidne i wytrzymałe odlewy.
Skontaktuj się z nami