Close

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 71

Domyślnie

Plastik jest fantastik. A ja lubię kwadrat. Chude laski fajnie wyglądają w kwadracie. I zostaje miejsce na zapisanie numeru telefonu...
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    Plastik jest fantastik. A ja lubię kwadrat. Chude laski fajnie wyglądają w kwadracie. I zostaje miejsce na zapisanie numeru telefonu...
    ale chude laski sa teraz passe

Domyślnie

ale chude laski sa teraz passe
    Niech będą passe, ale w którym kierunku poszły i czy to dawno było? To ja też chętnie będę passe
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    Niech będą passe, ale w którym kierunku poszły i czy to dawno było? To ja też chętnie będę passe
    ostatnio widziano, jak z Rubensem rozmawialy

Domyślnie

tia... jagodzinska, frackowiakowa, rubikowa... nawet gdyby razem wziete, mocno braknie do rubens'style
    regulamin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FunBoy Zobacz posta
    tia... jagodzinska, frackowiakowa, rubikowa... nawet gdyby razem wziete, mocno braknie do rubens'style
    no niby tak. Ale nasza Zoana to juz nie jest wieszak na ubranie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    nie bez powodu
    (choć oczywiście plastyki też nie ma)
    Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Ale jest plastik.
    Ale jaki plastik!

A już tak najzupełniej poważnie - te średniformatowe maluchy mają coś w sobie. Przyznaję bez bicia, że swoją Mamiyę 7 kupiłem po kilkukrotnej zabawie mariowym Hasselem. Kupiłem ją - uwaga - zamiast Hassela, niejako w zastępstwie, bo Hassel (203FE) był*niemiłosiernie drogi i mało dostępny raczej... I co się okazało? Przez te osiem miesięcy zakochałem się w tym aparacie. Jest poręczny, można go nosić w plecaku praktycznie nie odczuwając jego obecności, jakość zdjęć jest fantastyczna, choć faktycznie bokehem raczej nie można epatować... Trzeba się skupić na innych rzeczach Plastiku jest troszeczkę na pokrętłach i obiektywie, ale poza tym jest raczej magnez i guma (a pod gumą raczej magnez niż plastik).

Reasumując - miron19j, powinieneś być bardzo zadowolony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Ale jaki plastik!

A już tak najzupełniej poważnie - te średniformatowe maluchy mają coś w sobie. Przyznaję bez bicia, że swoją Mamiyę 7 kupiłem po kilkukrotnej zabawie mariowym Hasselem. Kupiłem ją - uwaga - zamiast Hassela, niejako w zastępstwie, bo Hassel (203FE) był*niemiłosiernie drogi i mało dostępny raczej... I co się okazało? Przez te osiem miesięcy zakochałem się w tym aparacie. Jest poręczny, można go nosić w plecaku praktycznie nie odczuwając jego obecności, jakość zdjęć jest fantastyczna, choć faktycznie bokehem raczej nie można epatować... Trzeba się skupić na innych rzeczach Plastiku jest troszeczkę na pokrętłach i obiektywie, ale poza tym jest raczej magnez i guma (a pod gumą raczej magnez niż plastik).

Reasumując - miron19j, powinieneś być bardzo zadowolony.
    My7 jest beznadziejnie plastikowa z zewnątrz, natomiast w środku to heavy-metal - magngezowy szkielet i solidna, metalowa mechanika, gniotsa-nie-łamiotsa. Potrafi przetrwać nawet wyjątkowo fatalną glebę, a w razie muki zwykle "tylko coś się wygło" i łatwo jest to naprawić (o ile p. Adamczyk będzie miał dobry dzień i nie zajmie mu to półtora roku).

O bokehu można zapomnieć - natomiast jest to najostrzejszy znany mi MF, a już jeśli chodzi o szerokie kąty to wgniata konkurencję w glebę. W zestawieniu z bezszelestną migawką listkową daje bezlitosną żyletę na slajdach, które można powiększać do gargatuicznych rozmiarów. Jeśli nie robi się zdjęć plastyki, to jest to fantastyczny aparacik.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Plastiku jest troszeczkę na pokrętłach i obiektywie, ale poza tym jest raczej magnez i guma (a pod gumą raczej magnez niż plastik).
    Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    My7 jest beznadziejnie plastikowa z zewnątrz, natomiast w środku to heavy-metal - magngezowy szkielet i solidna, metalowa mechanika, gniotsa-nie-łamiotsa. Potrafi przetrwać nawet wyjątkowo fatalną glebę, a w razie muki zwykle "tylko coś się wygło" i łatwo jest to naprawić (o ile p. Adamczyk będzie miał dobry dzień i nie zajmie mu to półtora roku).
    No to ja się tu męczę i wyciągam na wierzch same poztytwy, a Ty mnie tu punktujesz i w niwecz obracasz me wysiłki

No to wypośrodkujmy: obiektywy są beznadziejnie plastikowe z zewnątrz, body jest magnezowo - gumowe

Domyślnie

Hmmmm - obiektywy to są raczej metalowe, gładko polakierowane na czarno (pomijam kuriozalne osłony przeciwsłoneczne, straszne dziadostwo). Plasticzano-gumowate jest samo body, ale jest to plasticzaność zewnętrzna, bo ich szkielet jest magnezowy, a mechanika to bardzo solidne i wytrzymałe odlewy.

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów