Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Domyślnie

To ja się podepnę. Czy ten dellowy IPS daje radę ?

Domyślnie

tak umnie daje rade, mimo ze działam jeszcze na starym laptopie, test nastąpi za pare dni, gdy zaczne obrabiać zdjęcia z wesela i zobaczymy jak sie wszystko będzie sprawowało.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichuu Zobacz posta
    ...test nastąpi za pare dni, gdy zaczne obrabiać zdjęcia z wesela i zobaczymy jak sie wszystko będzie sprawowało.
    I jak? Nadal jesteś zadowolony z zakupu?

Pytam, bo w następnym tygodniu muszę zamówić coś dla siebie i albo kupię DELLa U2311H ( http://allegro.pl/hit-dell-u2311h-u2...701440928.html )
    albo Samsunga F2380M z matrycą PVA ( http://allegro.pl/samsung-f2380m-23-...714758421.html ).
    Zna ktoś tego Samsunga? Warto dopłacić?
    Pozdrawiam
    Tomek
    Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...

Domyślnie

Ostatnio miałem u siebie na warsztacie HP ZR22w i zamiast wypalających gałki DELL'i polecam właśnie ten. Ew drobiazgowy test tego monitora będzie w następnym numerze Digital Vision.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Czy jedyną przewagą tego HP jest jasność na poziomie 250 cd/m2 zamiast 300 cd/m2?
    Ta różnica jest aż tak widoczna?
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aTomek Zobacz posta
    Czy jedyną przewagą tego HP jest jasność na poziomie 250 cd/m2 zamiast 300 cd/m2?
    Ta różnica jest aż tak widoczna?
    To jasność maksymalna, która po grzyba jest potrzebna. Istotna jest minimalna, która w DELLach oscyluje 140-160 nitów a w tym HPku 50-60 nitów. Różnica jest ogromna. Poza tym liniowość jest dużo lepsza, ekran nie ma tendencji do migotania, nie tnie matrycą przy regulacji. Oczywiście ma też szereg wad wynikających z przynależności do swojej klasy ale w konfrontacji z 2209/2311 i tak wygrywa.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Dziękuję za wyjaśnienia.
    Gdyby tak jeszcze miał 23 cale zamiast 22 to już bym brał.
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aTomek Zobacz posta
    Dziękuję za wyjaśnienia.
    Gdyby tak jeszcze miał 23 cale zamiast 22 to już bym brał.
    Ciut droższy ale deklasujący HP i oba DELL'e: EIZO Foris FS2331. Ew jeszcze ciut droższy i jeszcze lepszy NEC P221W. I tak dalej...

PS. nawiasem mówiąc 23" jest niższy, a więc wizualnie mniejszy niż 22":

Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 16-07-2011 o 13:24

Domyślnie

Witam,
    kwestia monitora DELL, nic nie zauważyłem niepokojącego, monitor sprawuje się perfekcyjnie, bardzo dobrze odzwierciedla kolory. 23 cale robia mege różnice po przesiadzce z 15.6 z laptopa. Jedyny minus tego monitora, ale nie wiem czy to jest wina mojej karty czy co. Monitor, zwyczajnie podczas pracy gasnie na chwile zaraz się sam włącza. to jest chyba jedyna wada jaką zauwazyłem po 3 tyg użytkowania.

Domyślnie

bardzo dobrze odzwierciedla kolory
    Nie jest to prawda. Błędy U2311 są jak koń, choć w porównaniu do laptopa może sprawiać wrażenie dużo lepszego.

Monitor, zwyczajnie podczas pracy gasnie na chwile zaraz się sam włącza
    Uszkodzenie inwertera. Częsty przypadek tanich monitorów. Jeśli jest na gwarancji proponuję zwrócić się do serwisu. Ew do sprzedawcy o wymianę.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów