Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Renault Clio

Domyślnie Renault Clio

Taka zabawa..., obróbką też...
    Ciekaw jestem opinii co o tym myślicie...

Ostatnio edytowane przez Antonioo ; 05-05-2011 o 14:24

Domyślnie

Jestem ciekaw, kto pierwszy czepi się sposobu zamazania tablicy
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Jestem ciekaw, kto pierwszy czepi się sposobu zamazania tablicy
    ja sie czepie, to juz chociaz nie mozna kurde na czarno zamazac? trzeba jakies zygzaki?

ze zdjec PG mi podchodzi, przynajmniej tablic nie widac

Domyślnie

zadowoleni ?
    Ostatnio edytowane przez Antonioo ; 05-05-2011 o 14:25

Domyślnie

Do mnie mocno nie przemawia sposób wyeliminowania koloru z samochodu - bo obecnie czarno-białe zderzaki, tablice i wnętrze auta wydają się być bardziej elementem otoczenia a nie elementem samochodu.
    Innymi słowy - dla mnie teraz wygląda to jakbyś chciał pokazać "wypatroszoną" karoserię-blacharkę tego Clio - a chyba nie to było Twoim celem.
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

ooo całkiem trafne spostrzeżenie, aczkolwiek zderzak jest czarny...tapicerka też ciemna, więc nawet jakbym zostawił ich naturalny kolor, to efekt byłby podobny do tego co jest teraz...
    niemniej jednak celna uwaga (na przyszłość)
    dziękować

Domyślnie

Kontynuując - w wypadku takiej obróbki - kiedy elementy typu zderzak, opony, fotele są w realu czarne - ja poszedłbym w kierunku lekkiego "przesaturowania" ich jakimś odcieniem koloru (np niebieskim) aby nadać im jakiś (niekoniecznie odpowiadający naturalnemu) odcień - "włączający" te elementy w kolorową całość samochodu, a "wyodrębniający" je z czarno-białego tła.

PS. Swoją drogą - ciekawe zderzaki: przedni - czarny, a tylny - kolorowy Hehe - pewnie świadczą o "wyczynowej" historii tego autka
    Ostatnio edytowane przez dominikpl72 ; 05-05-2011 o 16:30
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Uprawnienia umieszczania postów