Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Bardejov

Domyślnie Bardejov

Bardejov - bardzo ladne miasteczko na Slowacji. Mnie niestety pogoda troche pokrzyzowala zwiedzanie:/

1.

2.

3.Witraz - Bazylika Sv. Egidia w Bardejovie

PS Nie wiem dlaczego ale Slowacja wyglada jakby wszyscy ludzie tam wymarli... Nie sposob spotkac kogos na ulicy a jesli juz udalo mi sie na kogos natknac to w 80% byli to turysci z Polski...
    Ostatnio edytowane przez login_87 ; 04-05-2011 o 09:59

Domyślnie

Byłem w Bardiejovie ... ale tylko przejazdem i zawsze mam takie samo odczucie - oni chyba się chowają po kątach Ładne zdjęcia choć przydałoby się coś więcej zobaczyć, ale rzeczywiście chyba w ciekawszym świetle. Można by tam kiedyś skoczyć na świtanie
    Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę

Domyślnie

Piękna sprawa. Trzeba się tam wybrać!
    Zdjęcia takie bardziej poglądowe...
    Jakieś wskazówki nt. dodatków: opłaty,parkingi itp ile np. trzeba zabrać euro dla świętego spokoju?
    NIKON

Domyślnie

Podoba mi się, jak ta kostka brukowa prowadzi wzrok w głąb kadru na jedynce.
    A że mało ludzi? Ja np właśnie tak wolę, nie muszę czekać nie wiadomo ile, żeby zrobić zdjęcie.

Talking

Podoba mi się.

Byłem w Bardejovie, wielki remont ulicy i ratusza. Pozwolili Ci robić zdjęcie w kościele ??? Bardejov obok Levoczy jest polecanym miejscem do zwiedzania na Słowacji jako piękne miasteczka. W Levoczy jest piękna katedra. Też nie było ludzi, też gdzieś się pochowali. Oni chyba czegoś się wstydzą ...
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

W katedrze trzeba zaplacic bodajrze 2 euro i mozna robic zdjecia. Parkingi platne od poniedzialku do piatku w weekend za darmo ( przynajmniej tak bylo na 2 ktore widzialem ale oba tuz obok centrum). Z obiadem dla 4 osob spokojnie mozna sie zmiescic w 20 euro (jadlem akurat w drodze powrotnej w Starej Lubovni).
    PS Przekroczenie predkosci do 20km/h (w moim wypadku 12km/h) 30 euro :/. Policji jest strasznie duzo i jezdza nieoznakowanymi samochodami - trzeba bardzo uwazac!

Uprawnienia umieszczania postów