Close

Strona 8 z 57 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 570

Wątek: d5100 czy d90

Domyślnie

Fakt, ja odniosłem się tylko do wypowiedzi Kubacza. A o innych producentach nie zapomniałem. Wręcz przeciwnie, myślę o nich dużo i zazwyczaj wypowiadam się przychylnie. Większość z tego co mam to szkła "niesystemowe".

Domyślnie

Powód drożyzny ? 1) Nowosc 2) szalone ceny w ostatnim czasie

A ja dalej nie wiem gdzie napisalem ze mam najlepszy aprat
    A7R II/ D90+18-55VR + Sigma 70-300+Tokina 28 mm 2.8 + pierścienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBACZ Zobacz posta
    Powód drożyzny ?
    ja mam taki jaki potrzebuję
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBACZ Zobacz posta
    Powód drożyzny ? 1) Nowosc 2) szalone ceny w ostatnim czasie

Nigdzie nie napisałeś, jak komuś brakuje argumentów to troche nagnie wypowiedź lub przytnie tu i ówdzie i można dalej dyskutować. Co do cen, to na razie nie zaobserwowałem tego szaleństwa, a 50 po pewnym czasie nie będzie droższa niż choćby taka 35. Osoba, której udzielałeś rady na razie pyta o samo body, więc zanim zabierze się za stałki ceny nowości się unormują.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Osoba, której udzielałeś rady na razie pyta o samo body, więc zanim zabierze się za stałki ceny nowości się unormują.
    dokładnie tak będzie.

Domyślnie

No i przyszedł czas na dokonanie wyboru, dziękując wszystkim za głos w dyskusji chciałem poinformować że wybrałem D5100, zaraz uzasadnię dlaczego (może komuś pomoże w wyborze moja argumentacja).

Zdjęcia wychodzą podobne, górny wyświetlacz nie koniecznie potrzebny, śrubokręt też, przeważył chyba jeden argument - świeżość i nowość. A doszedłem do wniosku że nie będę go miał wiecznie i za jakiś czas przyjdzie czas i na śrubokręty i na górne wyświetlacze - może wtedy będą niezbędne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jare_k Zobacz posta
    No i przyszedł czas na dokonanie wyboru, dziękując wszystkim za głos w dyskusji chciałem poinformować że wybrałem D5100, zaraz uzasadnię dlaczego (może komuś pomoże w wyborze moja argumentacja).

Zdjęcia wychodzą podobne, górny wyświetlacz nie koniecznie potrzebny, śrubokręt też, przeważył chyba jeden argument - świeżość i nowość. A doszedłem do wniosku że nie będę go miał wiecznie i za jakiś czas przyjdzie czas i na śrubokręty i na górne wyświetlacze - może wtedy będą niezbędne.
    nie musisz uzasadniać wybrałeś to co Tobie się podoba i wystarczy. Jeżeli masz w planie obiektywy z silnikiem to po cholerę Ci śrubokręt.
    Ja zanim kupiłem body rozważyłem obiektywy jakie mnie interesują i śrubokręt był dla mnie zbytecznym dodatkiem
    Ze stałek miałem chęć kupna 35/1,8 i nic więcej a teraz nagle Nikon zrobił mi niespodziankę i wypuścił N50 z motorkiem w dobrej cenie, więc chyba docenię gest Nikona i zakupię to cudo

Domyślnie

No i przyszedł czas na dokonanie wyboru...
    No i gratuluje, dobry wybór
    NEX- 5R

Domyślnie

w tej cenie nie ma nic lepszego

Domyślnie

Cała dyskusja bez sensu. Co by nie wybrał, to zrobił dobrze, bo wybrał Nikona i nie d7k
    Powodzenia w fotografowaniu i zadowolenia z efektów swojej pracy, a także przyjemności z użytkowania nowego sprzętu życzę.

Strona 8 z 57 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów