Close

Strona 48 z 57 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 570

Wątek: d5100 czy d90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    dobrze Ci teraz poradzę kup oddzielnie kamerę za 1200 już fajną Sonego kupisz do tego jakąś tanią puszkę w stylu d3000 d3100 i kit szkoda aparatu na kręcenie ciągłe ( matryca szybko Ci padnie a można by ją zużyć na zdjęcia)

PS obydwa modele nagrywają tylko d90 MF
    Zależy co masz na myśli "fajną"? Wątpię, żeby w takiej kamerze można było pobawić się GO a taka to już dużo więszy wydatek, no chyba że komuś zależy tylko na samym obrazie.
    Czy kręcenie aparatem wpływa na zużycie matrycy?
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piterdm Zobacz posta
    Zależy co masz na myśli "fajną"? Wątpię, żeby w takiej kamerze można było pobawić się GO a taka to już dużo więszy wydatek, no chyba że komuś zależy tylko na samym obrazie.
    Czy kręcenie aparatem wpływa na zużycie matrycy?
    to wszystko teorie , w praktyce chodzi nam o dokumentowanie rozwoju dziecka pamiątki a nie bawienie się GO itd , widzisz to tak jak ze zdjęciami ślubnymi jest coraz więcej osób przychodzi do mnie i mówi ,że nie chcą żadnych "udziwnionych" sesji na kortach parkingach itd tylko spokojne zdjęcia a alejce tak aby za parę lat mogli je pokazać dzieciom a nie być "modelami jak z gazety sukien i garniturów ślubnych z jakimiś dziwnymi pozycjami itd" to słowa moich klientów i sam do tego tez dojrzewam tak samo z aparatami , a jak myslisz ??? pewnie ,że się zużywa a można matryce na zdjęcia przeznaczyć , do użytku domowego spokojnie kamerkę kupisz
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Rozmowny Awatar km79
    Miasto
    Bilgoraj - Burton on Trent

Domyślnie

AF podczas filmowania w tych aparacikach to porażka, ma problemy z trafieniem i słychać dźwięk silnika obiektywu.
    D600 +N35 +N50 +N70-210
    D810 +S24
    fr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez km79 Zobacz posta
    AF podczas filmowania w tych aparacikach to porażka, ma problemy z trafieniem i słychać dźwięk silnika obiektywu.
    dlatego zostawiłem sobie Sony HX5V do kręcenia "filmików" i na szybkie domówki
    z50 -

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez km79 Zobacz posta
    do puszki dokupuje się zewnętrzny mikrofon i problem z głowy+wizjer na wyświetlacz ewentualnie jeszcze coś takiego na pierścień ostrości
    http://www.youtube.com/watch?v=qacMJ...eature=related

mikrofon
    http://allegro.pl/prof-mikrofon-do-n...2459614458.htm
    wizjer
    http://allegro.pl/wizjer-lcd-ggs-vie...471589843.html
    i mamy dobry sprzęt do filmowania
    Ostatnio edytowane przez ikar39 ; 29-07-2012 o 19:52
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikar39 Zobacz posta
    do puszki dokupuje się zewnętrzny mikrofon i problem z głowy+wizjer na wyświetlacz ewentualnie jeszcze coś takiego na pierścień ostrości
    http://www.youtube.com/watch?v=qacMJ...eature=related
    Fajny patent, tylko gdzie to kupić?
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piterdm Zobacz posta
    Fajny patent, tylko gdzie to kupić?
    Na IBEJU, Panie.

Domyślnie

Witam, jestem tu nowy choć sporo czytałem. Po przestudiowaniu lektury zdecydowałem się na przesiadkę z D50 na D90. Zastanawiałem się jeszcze nad D5100 i D7000.

D 5100 mi nie leżał i ergonomia nie ta. Może i ma lepsze parametry ale dla takiego amatora jak ja nie mają one jeszcze takiego znaczenia, ważniejszy jest dostęp do funkcji i szybsze opanowanie aparatu.

Rozważałem też opcję rozwojową z D 7000 ale po ilości kłopotów jakie ludzie mają z tym aparatem odpuściłem.

Do D90 mam szkiełko wakacyjne na razie Nikkor 18-200 no i zaczynam się bawić - mam nadzieję, że dorosnę szybko do lepszych szkiełek, lamp, filtrów itp.

Zastanawiam się jeszcze jaki program do nauki obróbki sobie zakupić, ale to już pewnie temat do innego działu.

Pozdrawiam

Domyślnie

Witam ... Tym większy problem teraz gdyż D5100 za 18-55 można kupić za 2175 zł a N d90 z 18-55 za 2449 zł...
    Moje pytanko - którego tutaj nikt nie rozważył - to kwestia jak sie patrzy przez wizjer N d90 a jak przez d5100 ... Uważam, że tu d90 bije d5100

Domyślnie

Wizjer w D5100 jest mniejszy i nie można na nim wyświetlić dodatkowych linii ułatwiających kadrowanie.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Strona 48 z 57 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów