Close

Strona 33 z 57 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 570

Wątek: d5100 czy d90

Domyślnie

jak chcesz robic filmy to kup sobie kamerke
    d90 byl pierwszym modelem gdzie wprowadzono funkcje krecenia filmow - wiec wiadomo
    akurat jesli chodzi o filmy to d5100 jest lepszy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturmsi Zobacz posta
    Duża różnica jest w jakości filmów między d90 a 5100? Wiem ze jest to hd kontra full hd w d5100, oglądałem filmiki na yt i aż tak dużej różnicy nie widzę, podesłałby mi ktoś sample? zarówno z d90 video jak i 5100? jakiekolwiek filmiki w maksymalnej jakości żeby wyrobić sobie opinie.
    Jakby ktoś coś miał, to proszę o pm, podam e mail
    Aparat jest do robienia zdjęć, a nie filmów . Kup sobie kamerę jak chcesz mieć dobre filmy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Emilnikon Zobacz posta
    Aparat jest do robienia zdjęć, a nie filmów
    A telefon tylko do dzwonienia, tak? Postęp Panie, postęp.
    Cytat Zamieszczone przez Emilnikon Zobacz posta
    Kup sobie kamerę jak chcesz mieć dobre filmy
    Niestety na kamerę o takiej jakości obrazu jaką daje choćby D5100 trzeba nerkę zastawić, także coś za coś.

P.s Kolega jedynie zadał pytanie o jakość materiału video z obu puszek, nic nie napisał, że foto go nie interesuje.

Domyślnie

jasna sprawa, d90 jest o wiele lepszy,
    http://www.optyczne.pl/porownaj.php?...=764&add1=1373

poza tym poczytaj kilkadziesiat stron na forum utwierdzi cie w tym fakcie
    Ostatnio edytowane przez igorrro ; 31-01-2012 o 23:18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igorrro Zobacz posta
    jak chcesz robic filmy to kup sobie kamerke
    d90 byl pierwszym modelem gdzie wprowadzono funkcje krecenia filmow - wiec wiadomo
    akurat jesli chodzi o filmy to d5100 jest lepszy
    czy ja napisałem ze chce nagrywać? Z czystej ciekawości pytałem, bo nie chce mieć opini wyrobionej tylko na filmikach z youtube

a takie komentarze typu chcesz filmy kup kamerkę możecie sobie zostawić dla siebie.

cz4rnuch dobrze prawi, jakby tak było ze aparat ma robić tylko zdjęcia to wszyscy w kieszeniach mieli by nokie 3310 a nie smartfony.

"P.s Kolega jedynie zadał pytanie o jakość materiału video z obu puszek, nic nie napisał, że foto go nie interesuje."

właśnie, ja pytam o różnice jakości obrazu, pomijam brak af w d90.

Domyślnie

ale co te porównanie miało pokazać odnośnie jakości video? to oczywiste że d5100 da lepszy film i zarazem lepszy obrazek, a d90 jest lepszym body jako aparat sam w sobie za sprawa m.in. lepszej ergonomii, silnika af czy lepszego wizjera.

Jeśli ktoś ma szkła z silnikami, lubi filmy, nie potrzebuje większej puszki, to oczywiste jest ze d5100 jest dla niego. Ktoś kto filmy traktuje jako dodatek, lubi starsze szkiełka i nie nie za często używa wysokich iso to dla niego lepsze dużo bedzie d90

chciałbym po prostu porownać dwa sample na kompie(nie żadne portale, chcę plik oryginalny) hd kontra full hd, tyle w temacie ;]
    Ostatnio edytowane przez arturmsi ; 31-01-2012 o 23:40

Domyślnie

Nie bardzo wiem gdzie coś takiego wynika z tego porównania.

Poza tym czytam forum codziennie i jakoś mnie nic nie utwierdziło w tym fakcie. Miałem d90 mam d5100 i powiem szczerze, że jakość obrazka i filmy to zupełnie inna bajka czyt. lepsza niż d90. O szumach chociażby nie wspomnę. Zresztą jakbyś wnikliwie poczytał te kilkadziesiąt stron o których piszesz to byś zauważył, że d5100 to lepszy obrazek, filmy, a d90 lepsza ergonomia ( tak w skrócie oczywiście). Z tym, że co do tej ergonomii to już tutaj na forum pisałem, że w d5k nie jest tak źle. Przysłona i migawka jest. Iso ustawiam pod funkcyjny i bajka. A lekkość aparatu w połączeniu chociażby z n35 1.8 i jakość wypluwanych zdjęć super.
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta

Niestety na kamerę o takiej jakości obrazu jaką daje choćby D5100 trzeba nerkę zastawić, także coś za coś.
    z tym to raczej się zgodzić nie mogę. chyba, że tak nisko wyceniasz swoją nerkę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furi_dp Zobacz posta
    Dawaj kamerę z możliwością zmiany optyki i przesłony z porównywalną jakością zapisywanego obrazu, później poszukamy po ile chodzą nerki, chyba przesadnie drogie nie są 10-50 tys zł
    D90, 18-105, 35/1.8G, 105/2.8VR, SB700 i ... zenit ET ze szklarnią

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furi_dp Zobacz posta
    Czekamy na propozycje(tak do 2200) kamery z sensorem większym od główki szpilki i wymienną optyką. Co do nerek to filtruje je regularnie co łikend więc ich stan oceniam na 4+(tanie więc nie są). Mam jednak nadzieję, że zrozumiałeś o co mi chodziło a jeśli nie to śpieszę z tłumaczeniem - o kilku(kilkanasto)krotnie wyższą cenę w zamian za porównywalną jakość obrazu(o wygodzie pracy nie wspomniałem bo nie było o niej mowy w dyskusji).

Mały edit: najtańsze co udało mi się znaleźć tak na szybko: Sony NEX-VG20EH, za 6000 da się kupić.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 01-02-2012 o 11:59

Strona 33 z 57 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów