Close

Strona 31 z 57 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 570

Wątek: d5100 czy d90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Presley Zobacz posta
    no to coś dziwne, mi nic nie zwalnia, no chyba że w serii w trybie AF-A kiedy sprawdza ostrość między fotkami,
    wtedy faktycznie zwalnia, jeśli musi skorygować ostrość,
    w trybie AF-S w JPG, czy RAW nie zwalnia i nie zwalnia długo aż bufor wystarczy
    Może troszkę przesadziłem że tak od razu. Ale po wykonaniu tych 4 sekund w serii bardzo zwalnia w jpg w raw jest jeszcze gorzej. Ale niepotrzebnie się czepiam to nie aparat do zdjęć seryjnych. Tylko tak przyjąłem że jak ma ten sam procesor EXPEED 2 co D7000 to będzie sobie radził tak samo albo troszkę lepiej bo on ma 6 kl/s a ten 4 kl/s, ale chyba błędne moje rozumowanie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    ciekawe dlaczego aukcja została zakńczona z zerową sprzedażą skoro to taka okazja ?
    Nie z zerową tylko facet wszystkie sprzedał dlatego jest 0 z 29 dostępnych. Też na początku podszedłem nie ufnie, ale zobaczyłem że na pierwszy rzut sprzedał 5 sztuk, 16 sztuk potem 30 sztuk i potem zwów wystawił 29 sztuk i komentarze miał pozytywne że aparat zgodny z opisem i była możliwość zwrotu do 10 dni, cóż zaryzykowałem i jak widać czasami można taniej kupić, ale fakt trzeba być ostrożnym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    ciekawe dlaczego aukcja została zakńczona z zerową sprzedażą skoro to taka okazja ?
    Sprawdź raz jeszcze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olek Zobacz posta
    Tak.
    D90 Od –2 do +1 dptr.
    D5100 Od -1,7 do +0,7 dptr.
    Miałem podobny dylemat, wybrałem D5100. I co ? Odesłałem. Pierwsza wada dla mnie zakres dioptrażu za mały, co prawda widziałem wyraźnie ale brakowało mi jeszcze z 0.5 do szczęścia (można kupić szkło korekcyjne, koszt 50 zł)..
    To ciekawe. Skoro ja potrzebuję do czytania +2,5 a do komputera +1,5. To albo okulista mnie oszukuje albo (bardziej prawdopodobne) zakres regulacji jest faktycznie większy niż podaje Nikon. Bo jak pisałem, jak dam na maksa czy to na + czy na – to wizjer mam nie ostry. Dopiero jak ustawię lekko na – to wizjer mam ostry. A wkurza mnie to, że, jak patrzę przez wizjer bez okularów to jest OK. ale jak chcę spojrzeć na wyświetlacz to muszę założyć okulary, bo nic nie widzę.
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eBarciu Zobacz posta
    mam pytanie kolego jak sprawuje Ci się to szkiełko 35mm z d5100?
    jestem zadowolony, BF/FF raczej nie mam, a jeśli już coś myślę że zauważyłem to na 50 cm, jakieś 1mm BF (roślinność) przy 1.8 ale nie przeszkadza, ale realnie patrząc jest ok,
    ostrość w porównaniu do 18-105 to ***zdecydowana*** różnica na plus

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Presley Zobacz posta
    jestem zadowolony, BF/FF raczej nie mam, a jeśli już coś myślę że zauważyłem to na 50 cm, jakieś 1mm BF (roślinność) przy 1.8 ale nie przeszkadza, ale realnie patrząc jest ok,
    ostrość w porównaniu do 18-105 to ***zdecydowana*** różnica na plus
    dzięki za info w takim razie nie pozostało mi nic innego jak tylko poszukać tego szkiełka gdzieś w promocji.
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

Niestety ten sprzedawca na allegro sprzedał już wszystkie d7000, tak mi napisał. I chyba już nie będzie miał. Może to i dobrze, bo ryzyko w tym przypadku b. duże. Po przetestowaniu, w razie problemów z af, zwrotu nie przyjąłby. Pozostałby serwis. Oczywiście dodał, że wśród 29 sztuk co sprzedał nie było wadliwych...

Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez decadent Zobacz posta
    Niestety ten sprzedawca na allegro sprzedał już wszystkie d7000, tak mi napisał. I chyba już nie będzie miał. Może to i dobrze, bo ryzyko w tym przypadku b. duże. Po przetestowaniu, w razie problemów z af, zwrotu nie przyjąłby. Pozostałby serwis. Oczywiście dodał, że wśród 29 sztuk co sprzedał nie było wadliwych...
    a co miał powiedzieć ? że miał np.towar wycofany ze sprzedaży z Włoch?

Wink

Cytat Zamieszczone przez decadent Zobacz posta
    Czy były z wadliwym af tego się nie dowiemy, bo pewnie większość będzie używała kita. Ja obecnie mam kita, ale w przyszłym tygodniu zamierzam kupić 35 mm, więc się okaże. Ryzyko z af jest zawsze, bo jak pisali użytkownicy aparat potrafił chodzić dobrze, potem problem z af i potem znów dobrze. Aparaty raczej są wyprodukowane po kwietniu bo mają aktualny soft i wysoki numer produkcji, albo były aktualizowane jeszcze w dystrybucji. Ja zaryzykowałem kupnem u niego i nie żałuje, ale miałem duże rozterki, czy nie jest to sprzęt jakiś wycofany ze sprzedaży. Jest faktura i gwarancja więc ryzyko takie samo jak kupno w polskim sklepie.

Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olek Zobacz posta
    Czy były z wadliwym af tego się nie dowiemy, bo pewnie większość będzie używała kita. Ja obecnie mam kita, ale w przyszłym tygodniu zamierzam kupić 35 mm, więc się okaże. Ryzyko z af jest zawsze, bo jak pisali użytkownicy aparat potrafił chodzić dobrze, potem problem z af i potem znów dobrze. Aparaty raczej są wyprodukowane po kwietniu bo mają aktualny soft i wysoki numer produkcji, albo były aktualizowane jeszcze w dystrybucji. Ja zaryzykowałem kupnem u niego i nie żałuje, ale miałem duże rozterki, czy nie jest to sprzęt jakiś wycofany ze sprzedaży. Jest faktura i gwarancja więc ryzyko takie samo jak kupno w polskim sklepie.
    trzymam kciuki za to żeby było ok!

Strona 31 z 57 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów