Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Dwie wieże.

Domyślnie Dwie wieże.

Klasycznie, banalnie i cukierkowo.

Pozdrawiam

Domyślnie

podoba sie, kadrowo jak i technicznie

Domyślnie

Nawet jeśli klasycznie i banalnie, bardzo mi się podoba, Ostrów Tumski jest piękny Luminacja i anteny satelitarne trochę burzą klimat tego miejsca, ale cóż... Co do kadru, odrobinę przeszkadza mi tylko drzewo po lewej które się całe nie zmieściło w kadrze.

Pozdrawiam.
    Surfingujące buty.

Domyślnie

Oj chyba niedocenione
    Dla mnie bardzo fajny obrazek , można lekko się czepnąć, bo tak nierówno ciachnięte drzewka zarówno po lewek jak i prawej stronie... ale to drobiazg.
    Małe pytanko - jaka to godzinka i jak czas naświetlenia?

Domyślnie

Drzewka są ciachnięte, to fakt, ale to wina prostowania perspektywy. Cóż, coś za coś, albo obcięte drzewa, albo walące się mury. Wybrałem chyba mniejsze zło

Co do dokładnej godziny i ekspozycji, to dam znać, jak wrócę do domu, bo teraz nadaję z pracy i nie mam wglądu do exifów. Na oko, było gdzieś pomiędzy 21-wszą, a 23-cią ;D

Domyślnie

Mnie też się to podoba. Fajny kadr i ładne kolorystycznie

Domyślnie

Doskonałe w tej swojej "banalności" jak to określiłeś. Trochę przeszkadza rozciągnięte acz ucięte drzewo z lewej, ale to drobiazg, podoba mi się jak to naświetliłeś, i jak "klasycznie" skomponowałeś kadr.
    Chociaż po tytule wątku spodziewałem się czegoś bardziej mrocznego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekz40 Zobacz posta
    Małe pytanko - jaka to godzinka i jak czas naświetlenia?
    Godzina: 22:58
    Ekspozycja: F/8 i trzy klatki po 10s, 20s, 30s. Najpierw wywołane w CNX2, a później wrzucone do SNS'a. Choć będąc zupełnie szczerym, taki sam efekt osiągnąłem po zabawie suwaczkami z jednym tylko kadrem, naświetlanym 20 sekund. Było tylko nieco więcej szumu, ale po zmniejszeniu do 1024pix różnicy nie było widać żadnej.

Domyślnie

podoba się...technicznie b/u
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Uprawnienia umieszczania postów