Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie Delikatniej tym razem..

"Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

na wszystkich drażni mnie światło, na jedynce troche mało kontrastu

Domyślnie

no ja to juz bije sie w piersi za nr 3 .. jejks.. no jakim cudem przeoczylem ze skadrowalem po stopie modelki.. kurcze
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

z calej serii najbardziej podoba mi sie 2..., ale po kolei:

1. bidulka modelka tak sie musi poswiecac i dziwnie wyginac, bo sie jej nogi nie mieszcza pod klawiatura- czyli ogolnie poza nienaturalna. generalnie troche chaosu i balaganu w kadrze- z lewej strony wdarla sie biala sciana i jakies siedzisko (nie wiem, fotel jakis?). Tu akurat o stopach nie zapomniales i sa w kadrze, ale za to czubka glowy brakuje bo uciete kolko od fortepianu mozna olac
    2. wydaje sie miec najbardziej uporzadkowany, przemyslany kadr bez zbednych elementow. Najbardziej mi odpowiada z tej serii
    3. niby poprawne (poza tym co sam juz zauwazyles), ale tak jakos... moze to jasna plama na plakacie/obrazie/tym co stoi oparte o sciane z lewej strony? ze wzgledu na duza kontrastowosc odciaga uwage od dziewczyny
    4. nie za bardzo mi odpowiada... nie wiem wlasciwie czemu :/

Domyślnie

kadry mi sie nie widza tak ciente , ale to moje zdanie
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Dla mnie pasi 2 - i tylko 2.
    D7100 + N18-70 f3.5-5.6 + N50 f1.8 + N55-200VR + Metz48AF1

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Mnie nie obchodzi żadna teoria na której i tak się kompletnie nie znam, ale dla mnie trójka jest fenomenalnie piękna. Przepiękna modelka, przeinteresująca poza i sytuacja.
    Że też są tacy którzy węszą gdzieś po kątach tego zdjęcia szukając jakichś świateł! Po co? A zresztą to można trywialnie photoshopem wyciemnić i po problemie! Albo wręcz uciąć ten kawałek i zwęzić kadr do Pięknej!

Przeokropnym zdjęciem jest za to jedynka. Sztuczne i widać że przepozowane. Widać że ta pani nie ma najmniejszego pojęcia o grze na fortepianie, i po prostu kazano jej tam usiąść na siłę. A dwójka to jeszcze gorsza. A jeśli chodzi o czwórkę to chyba jest to pomyłka. Ja bym chyba lepsze zrobił choć do portretowania mam zerowy talent....

Czyli jakby ograniczyć serię do trójki, to byłaby dla mnie rewelacja. Widać jak dużo zależy od modelki...

sailor
    Gość

Domyślnie

zadna ars ... absolutnie zadna .. miny modelek jakby im sie bardzo do lazienki chcialo, swiatlo skopales .. balagan w tle na 3ce .. zupelnie jak nie twoje

Domyślnie

fajne, miłe, ale jednak coś w każdym nie do konca...

1. płaskie światełko, za jasne, ucięta główka i ta biała ściana
    2. najlepsze, ale obnizyłbym perspektywę odrobinę
    3. szkoda tej plamy światła na zdjęciu/plakacie/obrazie (nie wiem co to) fabryki
    4. mi nie lezy przez tą ozdóbką na szyi modelki - wygląda jak zabezpieczenie antykradzieżowe ze sklepu z odzieżą

Pozdrawiam
    Erie
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

fotki fajne, ale ciachnięta głowa modelki i stopa nie bardzo mi się podobać, no i z tym światłem nie za ciekawe, czy 2 jest BW? bo mam czerwonawe zwidy ogólnie to (pomijając ciachniętą głowę modeli) 1 podoba mi się najbardziej i 4 (pomijając światło)
    .:[nikon][nikkor][tamron][m42][cokin][lowepro][manfrotto][gimp][ps4][ubuntu][7]:.
    .:KORAB:.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów