Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Moje pierwsze zdjęcia makro...

Witam! To moje kilka z pierwszych zdjęć makro. Proszę o komentarze i podpowiedzi (co robię źle i jak mogę to poprawić). Zdjęcia robione sigmą 70-300 dg macro. pozdrawiam!
    1. Oleica krówka:
    2.
    3.Pszczoła
    4. Biegacz wręgaty:
    5.
    D700+MB-10___d600____d3s___F14/2.8____S20/1.8____S35/1.4A___50/1.8___S85/1.4hsm___C85/1.5___T55-200____

Domyślnie

Ja sie dopiero uczę , ale na moje oko to brak ostrości i prześwietlone .
    Najlepsza 2 wg mnie.

Domyślnie

ostrość mz raczej ok, ale kontrastu brakuje i stąd może takie wrażenie ?
    Osobiście popracowałbym nad kadrami
    Pozdrawiam
    Adamson

Domyślnie

Ale ta krowka to działo
    w ostatnim jakoś mi się ujęcie podoba...
    ale zbliżenia małe i ostre światło
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Nie godzi się fotografować najebkowane zwierzęta (1,2)

Biegacz(na 4ce) moim zdaniem lepiej by się prezentował gdybyś go nieco inaczej skadrował, np więcej dołu i może mniej perspektywy "ptasiej", a niżej, czyli więcej "żabiej"

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    Nie godzi się fotografować najebkowane zwierzęta (1,2)

Biegacz(na 4ce) moim zdaniem lepiej by się prezentował gdybyś go nieco inaczej skadrował, np więcej dołu i może mniej perspektywy "ptasiej", a niżej, czyli więcej "żabiej"

.

Jakoś tą krówkę musiałem sfotografować a że jest powolna to pozwoliłem ją sobie poustawiać, tyle że byłem na "gołym polu" nie chciałem jej zamęczyć i przenosić z kilometr w jakieś zielone miejsce a kadry biegacza (bardzo ruchliwe i szybkie żyjątko ) próbowałem robić jak najbliżej ziemi, ale obiektyw na dużo mi nie pozwalał (sigma 70-300) po pierwsze jest długi, drugie byłem około metr od owadów, więc zawsze jakaś trawa stawała na "drodze" ...

a co do zbliżeń - tym obiektywem już bardziej się nie da dzięki za komentarze, na pewno okażą się pomocne!

Uprawnienia umieszczania postów