Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: O poranku ...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie O poranku ...

Witajcie,

To mój debiut w tej kategorii tematycznej Moja aktywność na forum skupia się głównie w dziale Makro. Jeśli ktoś z Was będzie miał ochotę tam zerknąć, to zapraszam do wątku "Wiosennie".

Tu jednak chciał bym zaprezentować dwa zdjęcia z dzisiejszego poranka w Arturówku. Warto było pojawić się tam ok. 7:00, warunki były wspaniałe. Cała sesja, zarówno makro jak i przyrodnicza wykonana Sigmą 150/2.8 w świetle zastanym.

No dobrze, dość gadania Zapraszam do oglądania i komentowania.

1.

2.

Pozdrawiam serdecznie
    Marcin Zalewski

Domyślnie

Osobiście Marcinie wolę oglądać Twoje makro .
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Ha ha No wiesz, nie samym makro człowiek żyje... Czasem trzeba się zmierzyć z innymi tematami. Inna sprawa czy ta bitwa będzie wygrana czy nie
    Pozdrawiam serdecznie
    Marcin Zalewski

Domyślnie

A tak na poważnie, zdecydowałem się zaprezentować te zdjęcia z kilku powodów. Na 1 zaintrygowała mnie plastyka całego kadru, mimo, że sam kaczor zajmuje jego niewielką część (zwłaszcza jak na ptasią fotografię). Nie mam już dłuższego szkła, a kadrować celowo nie chciałem. Takie moje subiektywne odczucie. Przed umieszczeniem 2 miałem większe opory, ponieważ kadr jest trochę z góry, plastyka już nieco inna, itd ... OK, tyle z moich wywodów Dajmy szansę wypowiedzieć się komuś z szanownych koleżanek i kolegów zajmujących się fotografowaniem ptaków Wszelkie uwagi mile widziane! Dzięki
    Pozdrawiam serdecznie
    Marcin Zalewski

Domyślnie

Kiedyś czytałem na tym forum, że 90% "ptasich" debiutów to kaczka
    Jedynka jest przyjemna, rozumiem Twój zamysł. Natomiast 2, no cóż, nie pokazuje nic nowego
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

@evilseed może "debiut" to w moim przypadku źle dobrane (przeze mnie) słowo. To raczej gościnne występy Nie mam szklarni na ptaki, mam za to na kwiaty i robaki (ooo się mi zrymowało). Ale faktycznie, kaczka/kaczor to jeden z prostszych do "ustrzelenia" modeli, który nie wymaga 600/4 Co do 2 utwierdziłeś mnie w moim przeczuciu, że "to nie to". Ot po prostu poprawnie naświetlony kadr z relatywnie dobrą ostrością. Tak jak pisałem wcześniej, miałem sporo wątpliwości czy go tu umieszczać i wewnętrzne odczucie, że nie do końca współgra ze zdjęciem nr 1.
    Pozdrawiam serdecznie
    Marcin Zalewski

Domyślnie

Mam nadzieję, że nie zniechęciłem Ciebie do ptasiej fotografii
    Próbuj dalej, tylko z niższą perspektywą - od razu zauważysz różnicę
    Pozdrawiam
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Absolutnie mnie nie zniechęciłeś Dzięki za uwagi i porady, to zawsze pomocne. Jeżeli podczas następnego wypadu makro zrobię ciekawe zdjęcia ptaków, to nie omieszkam się podzielić.
    Pozdrawiam serdecznie
    Marcin Zalewski

Uprawnienia umieszczania postów