Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: City Park

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie City Park

Wlasnie sie przeprowadzilem i taki mam widok z balkonu. Niestety brakuje mi statywu.
    Probowalem sil z nocna panorama, czekam na konstrukywne komentarze.

1.

2.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Czesc. Wersja pierwsza jest znacznie ciekawsza moim zdaniem, sklaniam sie do niej z powodu dustorsji. Natomiast widoku szczerze zazdroszcze, na os.Przemyslawa nie wyglada to tak ciekawie.

Koniecznie zainwestuj w statyw !

Domyślnie

Takiego ujęcia City Parku jeszcze nie widziałem, chyba jesteś pierwszy, fajny widok. Sprawiłeś mi swoim zdjęciem autentyczną frajdę

Mnie kompozycyjnie bardziej podoba się zdjęcie nr 2. Myślę, że gdyby z każdej strony fotografowanego obiektu zostało trochę więcej przestrzeni mogłoby to wyjść kompozycji na dobre (np. tyle ile jest po prawej stronie na zdjęciu nr 1 ). Na zdjęciu nr 1 szkoda mi trochę tego obciętego budynku na pierwszym planie.

Natomiast jeśli chodzi o ekspozycję, to wydaje mi się, że lepsze jest zdjęcie nr 1. Można też pewnie poeksperymentować z odpowiednią godziną na zrobienie nocnej panoramy tego miejsca.

Przy mieszkaniu z takim widokiem, statyw powinien być częścią jego wyposażenia

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów