Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Bażancisko

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Bażancisko

Dało się ptaszydło z dwóch stron cyknąć. Zdjęcia raczej przypadkowe, zupełnie w innym celu rano wstałem. Mimo kolorowych ciuszków nieszczególnie chciał uciekać, jednak 200mm to kurczę mało. Jakość jest jaka jest, może kiedyś zarobię na dobre tele.

1.

2.

Domyślnie

NIe chciał uciekać bo sezon się skończył, a teraz kur szuka.
    200 mm, szczególnie na cropie to znowu nie tak mało.

Domyślnie

Gratuluję spotkania Mam nadzieję, że udało się zrealizować to po co wstałeś rano
    Czy ten bażant nie jest czasem focony gdzieś w rejonie os. Dywizjonu 303?
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

1 - byłaby extra przyrodniczo gdyby nie obróbka - płasko że aż wyje !!! Może Karbolut się zlituje i pokaże jak to zdjęcie powinno być obrobione . Tak jak Evilseed - gratuluję spotkania
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Nie bardzo jest co obrabiać. Niestety jak zauważył Mariusz, płasko. Daleko stałeś od ptaka, zaś tło za nim jest blisko, więc wyszło jak wyszło.
    Co do reszty, no cóż. Pochmurnie, brak światła i dlatego kolorystyka jak z kompaktu. Reasumując, bażant fajny, reszta niestety już nie.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Dziękuję za opinie. Niestety zdaję sobie sprawę z tego, że obróbka kuleje - muszę podszkolić warsztat... Głębia względnie duża, bo żeby dostać w miarę ostry obrazek musiałem przymknąć szkło. Chętnie udostępnię RAWa jeżeli ktoś chciałby udzielić jakichś rad dotyczących obróbki Co do odległości - było jakieś 10-15 metrów, tak czy siak byłem wybitnie zaskoczony tym, że udało mi się podejść tak blisko.
    Zdjęcia zostały zrobione tuż obok ostatniego chwytu marketingowego naszego prezydenta, wspaniałej, 3-pasmowej ulicy nieposiadającej zakończenia - ul. Lema, tuż koło Decathlona. W tej okolicy bażantów jest mnóstwo, co chwilę było jakiegoś słychać.

Domyślnie

Ustaw sie z rana i beda piekne zdjecia.
    out of the body
    OM10+S28-70

Domyślnie

U-CUT, te zdjęcia zrobiłem niedługo po wschodzie słońca.

Uprawnienia umieszczania postów