Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Marta, podejście 2 - B&W

Pierwsze podejście wypadło ...hhhmmm różnie. Teraz drugie podejście

Domyślnie

kolor mniej ale bw bardzo ładnie

Domyślnie

za kolega wyżej. KOlorek mnie ale BW mniam. I jaka obiecująca modelka!
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

3 jak dla mnie odpada ze względu na wygląd ramienia, które wyszło zbyt potężnie. Czwórka przegrana walka ze światłem, a i poza i mina jakieś napięte. 1 i 2 niezłe momenty, ładnie uchwycona twarz i wzrok, mimika. Natomiast światło znów dało się bardzo we znaki i te przepały kłują w oczy. Najlepsza jedynka, dwójka trochę przekombinowana kadrowo.

Domyślnie

Czas sesji od 14 do 19. Pełne słońce, żadnej chmurki na niebie. Na 4 akurat żadnej walki nie było - blenda rozpraszająca pomiędzy słońcem a Martą

Domyślnie

Chodzi mi o to, że światło jest kompletnie nieciekawe na czwórce. Nie dość, że jasnowłosa modelka na tle kompletnie białego nieba, to jeszcze kamienice również w pełnym świetle zatraciły szczegóły. A ze światłem zrobiłeś dokładnie odwrotnie to, co należało. Mianowicie wypadało ściemnić tło. A jak to zrobić? Ano doświetlając modelkę (i tym samym zmniejszając ogólną ekspozycję - w tym tła). To taka śmieszna na pozór rzecz to błyskanie (czy doświetlanie) w pełnym słońcu, ale efekt powinien być o wiele lepszy.
    Spójrz też na twarz. Połowa (lewa) jest kompletnie płaska, wypalona światłem, a druga traci na gładkości. Kontrast nie jest przyjemny. Do tego modelka ma zmrużone oczy - kolejny minusik. Cięcie nóg - niezbyt to ładnie wyszło.

Co do pogody - wiadomo - są zawsze jakieś ograniczenia. Efekty są wtedy, gdy je przełamujemy.

Domyślnie

Jedynka przepiękna ! Dwójka i trójka też podchodzą. Gdyby kolory inne dać to 4 mogłaby być niezła. Czemu jej w BW nie dałeś jak całego seta ? Smaczne BW i delikatna winietka i byłoby super.
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

mOSAdzie drogi, ja si? calkowicie zgadzam z tym co piszesz. Na usprawiedliwienie mam w zasadzie tylko to i? pierwszy raz robilem sesje w takich warunkach pogodowych. Czlowiek si? uczy na bledach.

Copyman - set jest zroznicowany kolorystycznie bo wynika to z calosci sesji. Do pewnych kadrow po prostu bardziej mi pasowa lekki cross.

Dzi?ki wszystkim za wypowiedzi i uwagi

Uprawnienia umieszczania postów