Witam,
szukam i nie potrafię znaleźć (może zły dział - jeśli tak to nakierujcie mnie proszę) czy w Lightroom jest funkcja save for web? Lub czy w jakiś inny "magiczny" sposób można dokonać tej operacji.
Pozdrawiam
esco
Szukaj
Witam,
szukam i nie potrafię znaleźć (może zły dział - jeśli tak to nakierujcie mnie proszę) czy w Lightroom jest funkcja save for web? Lub czy w jakiś inny "magiczny" sposób można dokonać tej operacji.
Pozdrawiam
esco
Jest export do dowolnego rozmiaru i w dowolnej jakości
I działa to tak samo jak w PS?
ustaw zeby minimalizowal metadane czy jak to sie zwie
pytasz zapewne, czy ltrm optymalizuje pliki jpg - niestety nie. Na maku do optymalizacji jpg-ów pod web uzywam (po kazdym exporcie) aplikacji o nazwie ImageOptim - polecam!
D810 | D800 | 2x D610 | N50 1.8 | N 10.5 2.8 | T 11-16 2.8 | N 24-70 2.8 | N 70-200 2.8 VR | 105 VR
ja mam w LR kompresję 80% do webu i jest bardzo dobrze. waży dość mało, a kompresji raczej nawet przy 60% nie widać.
i LR jest dużo szybszy od PS, jak masz dużo zdjęć do zorbeinia. teraz prawkicznie nie używam photoshopa, chyba że do malowania poszczególnych zdjęć.
No halo, pytanie bylo o to, ktory program robi to najlepiej. Niepotrzebne jest Twoje tlumaczenie. Idac tym torem proponuje Gimpa.
Skontaktuj się z nami