Szukaj
"Czasami ludzie się nie zastanawiają co fotografują"
Wiosnę
Naprawde nie rozumiem, jak mozna komus "słuszną" tematyke narzucac...
ale fakt, pokazana jest "tak sobie".
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Tu chyba nikt nikomu tematyki nie narzuca, tylko wypowiada swoje zdanie, do czego ma pełne prawo. Tylko czy jest to potrzebne? Ja staram się nie wypowiadać na temat zdjęć, których temat czy styl mi nie odpowiada. Trzeba zakładać, że coś co my uważamy za nieciekawe kogoś może interesowac.
A new shit has come to light...
Zgadzam się w każdej rozciągłości. Ja osobiście chciałem dowiedzieć się co autor zdjęcia chciał przez te zdjęcie pokazać. Mało interesujące może jest ,ale próbuje człowiek .Więc i może jakieś wskazówki by mu się dało (jeżeli takowych oczekuje?).
Pes nie odbieraj takich rozmów jako agresja, jeżeli tak było to sorki.
Luzik, nie odbieram tego jako agresji wobec mnieCzasami tak jest, że forumowicze zaczynają się między sobą przepychać, to w sumie naturalny ludzki odruch. Co do fotek. No cóż byłem na spacerku i takie zrobiłem. Co mają pokazywać? Łąkę w trochę pochmurny dzień
Mnie te fotki się podobają, ale to pewnie też dlatego, że poprostu lubię tą miejscówkę. Podobne wrzucałem w temacie "Leśne", to te same okolice
![]()
"Tylko czy jest to potrzebne?"
Ja wlasnie w takiej intencji. Nie chce nikomu odbierac prawa glosu,
tylko skupiac sie na rzeczach bardziej przydatnych autorowi.
"Mnie te fotki się podobają, ale to pewnie też dlatego, że poprostu lubię tą miejscówkę."
Miedzy innymi. Poza tym autor laczy jakis stosunek emocjonalny, co zmienia
jego postrzeganie, a nie kazdy to samo czuje.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Seker; Dokładnie! Należy jednak spojrzeć na sam początek i uważnie przeczytać o co pyta PESDlatego jeśli jest to jakikolwiek stosunek emocjonalny PES powinien dołożyć wszelkich starań, by pokazać to miejsce w taki sposób, by oglądający te zdjęcia choć na dłuższą chwilę zatrzymali się przy nich. Mnie one nie zatrzymały...
A o co niby PES miał pytać? Aleś go przyłapał.Twierdzisz, że autor "powinien dołożyć wszelkich starań, by pokazać to miejsce w taki sposób, by oglądający te zdjęcia choć na dłuższą chwilę zatrzymali się przy nich". A dlaczego sądzisz, że nie dołożył? Ze stosunkiem emocjonalnym autora do fotografowanego tematu jest sytuacja zupełnie typowa i naturalna. Nigdy nie miałes takich myśli : "co ten facet widzi ciekawego w zdjęciach tej nieciekawej baby (która jest jego żoną, dziewczyną, ulubioną modelką)" ?
A new shit has come to light...
Odcinając się od ciekawej i merytorycznej dyskusji o sensowności pstrykania lub fotografowania tej skądinnąd ciekawej tematycznie drogi napiszę co myślę
Moim skromnym zdaniem byłoby to lepsze kadry, gdyby znikneły z 1. zabudowania. Ergo, spróbować z kwadratem lub z pionem.
puszka | obiektyw | lampa | filtr | statyw | torba | literatura | plany | zbieram kasę na czas...
Skontaktuj się z nami