Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Polna droga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez des009 Zobacz posta
    Oceniam zdjęcia i piszę co o nich myślę, nie włażę nikomu za przeproszeniem w du*ę pytam po raz drugi: co na tych zdjęciach Ci się tak podoba????
    Chciałbym podpisać się pod pytaniem. Poza tym się zgadzam w całej rozciągłości . Czasami ludzie się nie zastanawiają co fotografują

Domyślnie

Jaka agresja na tej spokojnej łące chill
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

"Czasami ludzie się nie zastanawiają co fotografują"

Wiosnę
    Naprawde nie rozumiem, jak mozna komus "słuszną" tematyke narzucac...
    ale fakt, pokazana jest "tak sobie".
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Tu chyba nikt nikomu tematyki nie narzuca, tylko wypowiada swoje zdanie, do czego ma pełne prawo. Tylko czy jest to potrzebne? Ja staram się nie wypowiadać na temat zdjęć, których temat czy styl mi nie odpowiada. Trzeba zakładać, że coś co my uważamy za nieciekawe kogoś może interesowac.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Tu chyba nikt nikomu tematyki nie narzuca, tylko wypowiada swoje zdanie, do czego ma pełne prawo. Tylko czy jest to potrzebne? Ja staram się nie wypowiadać na temat zdjęć, których temat czy styl mi nie odpowiada. Trzeba zakładać, że coś co my uważamy za nieciekawe kogoś może interesowac.
    Zgadzam się w każdej rozciągłości. Ja osobiście chciałem dowiedzieć się co autor zdjęcia chciał przez te zdjęcie pokazać. Mało interesujące może jest ,ale próbuje człowiek .Więc i może jakieś wskazówki by mu się dało (jeżeli takowych oczekuje?).

Pes nie odbieraj takich rozmów jako agresja, jeżeli tak było to sorki.

Domyślnie

Luzik, nie odbieram tego jako agresji wobec mnie Czasami tak jest, że forumowicze zaczynają się między sobą przepychać, to w sumie naturalny ludzki odruch. Co do fotek. No cóż byłem na spacerku i takie zrobiłem. Co mają pokazywać? Łąkę w trochę pochmurny dzień Mnie te fotki się podobają, ale to pewnie też dlatego, że poprostu lubię tą miejscówkę. Podobne wrzucałem w temacie "Leśne", to te same okolice
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

"Tylko czy jest to potrzebne?"

Ja wlasnie w takiej intencji. Nie chce nikomu odbierac prawa glosu,
    tylko skupiac sie na rzeczach bardziej przydatnych autorowi.

"Mnie te fotki się podobają, ale to pewnie też dlatego, że poprostu lubię tą miejscówkę."

Miedzy innymi. Poza tym autor laczy jakis stosunek emocjonalny, co zmienia
    jego postrzeganie, a nie kazdy to samo czuje.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pes Zobacz posta
    Postanowiłem Was jednak jeszcze trochę podpytać w temacie krajobraz Co o tych fotkach sądzicie?
    1.

2.

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    "Tylko czy jest to potrzebne?"

Ja wlasnie w takiej intencji. Nie chce nikomu odbierac prawa glosu,
    tylko skupiac sie na rzeczach bardziej przydatnych autorowi.

"Mnie te fotki się podobają, ale to pewnie też dlatego, że poprostu lubię tą miejscówkę."

Miedzy innymi. Poza tym autor laczy jakis stosunek emocjonalny, co zmienia
    jego postrzeganie, a nie kazdy to samo czuje.
    Seker; Dokładnie! Należy jednak spojrzeć na sam początek i uważnie przeczytać o co pyta PES Dlatego jeśli jest to jakikolwiek stosunek emocjonalny PES powinien dołożyć wszelkich starań, by pokazać to miejsce w taki sposób, by oglądający te zdjęcia choć na dłuższą chwilę zatrzymali się przy nich. Mnie one nie zatrzymały...

Domyślnie

A o co niby PES miał pytać? Aleś go przyłapał. Twierdzisz, że autor "powinien dołożyć wszelkich starań, by pokazać to miejsce w taki sposób, by oglądający te zdjęcia choć na dłuższą chwilę zatrzymali się przy nich". A dlaczego sądzisz, że nie dołożył? Ze stosunkiem emocjonalnym autora do fotografowanego tematu jest sytuacja zupełnie typowa i naturalna. Nigdy nie miałes takich myśli : "co ten facet widzi ciekawego w zdjęciach tej nieciekawej baby (która jest jego żoną, dziewczyną, ulubioną modelką)" ?
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Odcinając się od ciekawej i merytorycznej dyskusji o sensowności pstrykania lub fotografowania tej skądinnąd ciekawej tematycznie drogi napiszę co myślę

Moim skromnym zdaniem byłoby to lepsze kadry, gdyby znikneły z 1. zabudowania. Ergo, spróbować z kwadratem lub z pionem.
    puszka | obiektyw | lampa | filtr | statyw | torba | literatura | plany | zbieram kasę na czas...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów