Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 10-05-2011 o 11:47 Powód: rozmiar zdjęcia

Domyślnie

Technicznie bajka. Tym razem zagrało wszystko to, co powinno. Najbardziej podoba mi się tonalność dwójki i trójki oraz perfekcyjne opanowanie świateł i cieni. Kolory naturalne, bez naleciałości i nieczystości od Adobe - piękne, czyste czernie. Wzrok na jedynce jest unikalny, świetnie wypatrzony i umiejętnie sfotografowany. Ode mnie duże brawa za te trzy obrazy. Zapomniałeś tu na szczęście domieszać odrobiny obróbkowego kiczu, który przebłyskiwał w innych sesjach.

Domyślnie

Moim zdaniem również majstersztyk.
    Jedynka plastyczna, trójwymiarowa, czuję się jakby stała przede mną. Poza tym świetnie obrobiona skóra.
    Dwójka fajna kompozycyjnie i kolorystycznie.
    Trójka bardzo fajnie zaświecona.
    Wszystkie podobają mi się baaaardzo!!
    Gratuluję!

Oszczędny w słowach Awatar Tooomek16
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój

Domyślnie

Super wyszło Można wiedzieć jak świeciłeś ?? I co to za szkiełko ?

Domyślnie

świetne!!!!!!!!!
    matka polka pstrykająca i ciągle ucząca

Domyślnie

1 i 2 z naciskiem na 1 bardzo mi się podobają.

Domyślnie

oglądam wiele każdego dnia ale nie widziałem takiego przyciągania wzroku jak w jedynce. Oczy wciągają w to zdjęcie.
    Trójka fenomenalne światło, pięknie pokazana czerń.
    Dwójka "tylko" super.

Domyślnie

Bajka. 2 i 3 miażdżą.
    Ale te zdjęcia to chyba nie u nas w TG ?

Domyślnie

Dzięki, już myślałem że wątek skończy jak poprzedni :)

Cytat Zamieszczone przez Tooomek16 Zobacz posta
    Super wyszło ;) Można wiedzieć jak świeciłeś ?? I co to za szkiełko ?
    To zależy.
    1. Nikkor 135 2d DC przysłona 2.2. Main light u góry po lewej stronie odbijany od parasola, dość blisko twarzy. Na dole (niemal przy ziemi) blenda do dopalenia cieni od spodu. Kontra z prawej strony bez żadnego modyfikatora i kontra z lewej trochę bliżej z założonym dyfuzorem.

2. Sigma 50mm ustawiona na 7,1. Postać w cieniu, twarz w pełnym słońcu (świeciło od prawej strony modelki, czyli patrząc na zdjęcie z lewej) przepuszczonym przez blendę półprzepuszczającą, z prawej (patrząc na zdjęcie) blenda 2m oświetlająca całą postać.

3. Sigma 50mm ustawiona na 1.4. Lampa odbita od parasola z prawej strony patrząc na zdjęcie, kontry wyłączone (tylko jedno światło).

Lampki jakich używam to yangnuo 460II

Cytat Zamieszczone przez Roxer Zobacz posta
    oglądam wiele każdego dnia ale nie widziałem takiego przyciągania wzroku jak w jedynce. Oczy wciągają w to zdjęcie.
    Z tym wzrokiem to jakbyś takie robił, to przede wszystkim modelka musi pochylić głowę i patrzeć trochę "spod byka". Na tym zdjęciu dobrze to widać po nosie, bo ta dziewczyna ma mocno zadarty do góry, a w tym portrecie tego nie widać. No i modelka oczywiście musi mieć mordercze spojrzenie, a to zagrać chyba niełatwo :)

Cytat Zamieszczone przez Magda.K Zobacz posta
    Ale te zdjęcia to chyba nie u nas w TG ? ;)
    TG. Stare Tarnowice konkretnie, kompleks zamkowy u Wrochema.
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 27-04-2011 o 23:51

Domyślnie

Rewelacyjne fotki i ten wzrok na 1 ...
    D750+ N16-35/4 + N70-200/2.8 +SB600 + N85/1.8

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów