Szukaj
Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 10-05-2011 o 11:47 Powód: rozmiar zdjęcia
Technicznie bajka. Tym razem zagrało wszystko to, co powinno. Najbardziej podoba mi się tonalność dwójki i trójki oraz perfekcyjne opanowanie świateł i cieni. Kolory naturalne, bez naleciałości i nieczystości od Adobe - piękne, czyste czernie. Wzrok na jedynce jest unikalny, świetnie wypatrzony i umiejętnie sfotografowany. Ode mnie duże brawa za te trzy obrazy. Zapomniałeś tu na szczęście domieszać odrobiny obróbkowego kiczu, który przebłyskiwał w innych sesjach.![]()
Moim zdaniem również majstersztyk.
Jedynka plastyczna, trójwymiarowa, czuję się jakby stała przede mną. Poza tym świetnie obrobiona skóra.
Dwójka fajna kompozycyjnie i kolorystycznie.
Trójka bardzo fajnie zaświecona.
Wszystkie podobają mi się baaaardzo!!
Gratuluję!
Super wyszłoMożna wiedzieć jak świeciłeś ?? I co to za szkiełko ?
świetne!!!!!!!!!
matka polka pstrykająca i ciągle ucząca
oglądam wiele każdego dnia ale nie widziałem takiego przyciągania wzroku jak w jedynce. Oczy wciągają w to zdjęcie.
Trójka fenomenalne światło, pięknie pokazana czerń.
Dwójka "tylko" super.
Bajka. 2 i 3 miażdżą.
Ale te zdjęcia to chyba nie u nas w TG ?![]()
Dzięki, już myślałem że wątek skończy jak poprzedni :)
To zależy.
1. Nikkor 135 2d DC przysłona 2.2. Main light u góry po lewej stronie odbijany od parasola, dość blisko twarzy. Na dole (niemal przy ziemi) blenda do dopalenia cieni od spodu. Kontra z prawej strony bez żadnego modyfikatora i kontra z lewej trochę bliżej z założonym dyfuzorem.
2. Sigma 50mm ustawiona na 7,1. Postać w cieniu, twarz w pełnym słońcu (świeciło od prawej strony modelki, czyli patrząc na zdjęcie z lewej) przepuszczonym przez blendę półprzepuszczającą, z prawej (patrząc na zdjęcie) blenda 2m oświetlająca całą postać.
3. Sigma 50mm ustawiona na 1.4. Lampa odbita od parasola z prawej strony patrząc na zdjęcie, kontry wyłączone (tylko jedno światło).
Lampki jakich używam to yangnuo 460II
Z tym wzrokiem to jakbyś takie robił, to przede wszystkim modelka musi pochylić głowę i patrzeć trochę "spod byka". Na tym zdjęciu dobrze to widać po nosie, bo ta dziewczyna ma mocno zadarty do góry, a w tym portrecie tego nie widać. No i modelka oczywiście musi mieć mordercze spojrzenie, a to zagrać chyba niełatwo :)
TG. Stare Tarnowice konkretnie, kompleks zamkowy u Wrochema.
Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 27-04-2011 o 23:51
Rewelacyjne fotki i ten wzrok na 1 ...
D750+ N16-35/4 + N70-200/2.8 +SB600 + N85/1.8
Skontaktuj się z nami