Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Port Gdański

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Port Gdański

Przejrzyjcie sami, chętnie przeczytam słowa krytyki i rady
    1.2.3.4.5.

Domyślnie

Miałeś światło, miałeś też plamki na matrycy
    Kadrowanie mnie nie przekonuje:
    - na jedynce - chmurki w rogu jakoś psują mi kompozycję sylwetki, sylwetka żurawia z lewej strony ucięta.
    - na dwójce, trójce i czwórce - słupy latarni (przy okazji pokazują problemy z pionami)
    - na piątce - płot, latarnia, znaki drogowe, kosz na śmieci wybijają się na pierwszy plan.
    Ostatnio edytowane przez dominikpl72 ; 27-04-2011 o 10:53
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

dzięki

Domyślnie

wyczyść matryce
    Jakieś pudełka i słoiki z logo Nikon

Domyślnie

Jak by się człowiek nie ustawiał to tam zawsze jakiś słup się wkradnie Także nie ma co się przejmować. Właśnie sobie obejrzałem moje zdjęcia zrobione gdy tamtędy przechodziłem - wybrałem najbardziej czyste nieprzekrzywione a tam słup I w dodatku ta pogoda:/
    PS. Gdybym przesunął kadr w prawo - tam też by był słup

Wiem że mojemu zdjęciowi dużo brakuje do fajnej tapety ale wspieram kolegę Banię z tematem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czykwins Zobacz posta
    Wiem że mojemu zdjęciowi dużo brakuje do fajnej tapety ale wspieram kolegę Banię z tematem
    Niech no tu ekonet wpadnie

Bania, podoba mi się jedynka. Usuń syfy stemplem (może nawet te chmury z prawej) i będzie bardzo fajnie. Podobają mi się te dźwigi w oddali.

Domyślnie

Ja jestem na nie, syfy na matrycy, dziwne kadrowanie, obcinanie elementów na zdjęciach.
    Płoty, lampy i śmietniki mało ciekawie się prezentują
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek S. Zobacz posta
    Niech no tu ekonet wpadnie
    No to super - w końcu się domyśliłem o co chodzi: "6. Nie dodawaj swoich zdjęć do cudzych postów chyba, że autor postu o to prosił, albo wyraził na to zgodę "
    A miałem zapisane zasady dodawania zdjęć w ulubionych.
    W takim razie przepraszam Banię i moderatora - jestem na forum od niedawna i nie załapałem wszystkiego.

Domyślnie

No niestety ja robiłem foty od strony westerplatte, a tam jest strefa nadgraniczna i nie można się wbić bez przepustki, dlatego widać te płoty i słupy.
    Aaaa już widzę te dwie plamki na fotach wszystkich...
    Ostatnio edytowane przez Bania ; 27-04-2011 o 23:22

Domyślnie

@Darko: Jeżeli jedyna forma krytyki jaką potrafisz stosować, to ta negatywna to się nie wypowiadaj. Wiem już co w tych zdjęciach jest złego. Liczę na radę, a nie na opinie człowieka, któremu wydaje się, że stwierdzając "ja jestem na nie" jest znawcą fotografii. To miejsce czasem nie jest stworzone po to żeby uczyć się czegoś nowego od innych, otrzymywać słowa krytyki wraz z radami co następnym razem zrobić lepiej? To się nazywa krytyka konstruktywna.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów