Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Domyślnie

Twoj fachowiec od audio ma racje, ale jaki sens pakowac kupe kasy w auto w ktorym slychac silnik i opony?? Moj fachowiec audio mowi, ze glosniki z tylu to wioska, ale sie tym nie chwale (do teraz)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzant Zobacz posta
    Mój fachowiec od audio mówi tak : na cholerę ludzie ładują kasę w zmianę/polepszenie audio, skoro później słuchają na tym mp3, czy innych wynalazków...
    Mnie przekonał i choć przebudowa w moim bm jest tymczasem w połowie drogi(przód), to różnica miedzy mp3, a cd ... jak dla mnie lekka przepaść
    Masz rację. Ale czasem wygoda bierze górę na jakością. Zwłaszcza w kwestii audiobooków.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

A dobrze zripowane MP3 wcale nie musi się różnić od płyty.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    A dobrze zripowane MP3 wcale nie musi się różnić od płyty.
    Zawsze słychać różnicę w brzmieniu, nawet przy upsamplingu. Przynajmniej ja słyszę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Zawsze słychać różnicę w brzmieniu, nawet przy upsamplingu. Przynajmniej ja słyszę.
    Ale chyba nie w samochodzie..?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Utratę jakości MP3 słychać zawsze, na szczęście jest jeszcze flac i ogg oraz kilka innych formatów bezstratnej kompresji. Może warto zajrzeć tutaj www.mp3car.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    W samochodzie raczej nie. Żeby rozkminić różnicę między CD a dobrze zrobionym MP3, potrzebny jest bardzo dobry, detaliczny sprzęt i odpowiednie warunki odsłuchu. A niektóre odtwarzacze CD, np: Harman/Kardon 970 bardzo ładnie przeprowadzają upsampling MP3, co jeszcze bardziej utrudnia zadanie. Mało tego. Dobrze zrobione MP3 potrafi brzmieć bardziej nasyconym dźwiękiem niż oryginał na CD. Ale różnicę słychać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    Utratę jakości MP3 słychać zawsze
    Ech, jakbym miał złotówkę za każdego, kto po takim tekście wykłada się na ślepym teście...
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Wracajac do tematu to tutaj http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=176709 mialem bardzo podobny problem ktory rozwiazalem dzieki pomocy jednego z kolegow.
    Mam MP3 ktore brzmi tak samo jak CD w aucie w ktorym slychac silnik i opony, mam pelna obsluge i zadnych udziwnien.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    W moim przypadku, różnicę słyszę zawsze
    Co do wygody mp3 w samochodzie, oczywiście nie ma dwóch zdań
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 01-05-2011 o 12:29 Powód: orto. ("dwuch")
    ff

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów