Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Domyślnie Jack lub USB w samochodzie

Witam!
    Pamiętam, że był podobny wątek, ale jakoś nie mogę go odnaleźć...

Mianowicie chciałbym w końcu iść trochę z duchem czasu i móc odtworzyć muzykę z telefonu, pendrive czy karty pamięci w samochodzie. Niestety, posiadam oryginalne radio, które nie posiada odpowiednich wejść.
    Co można zrobić?
    -zmienić radio (wtedy już nie będzie sterowania z kierownicy) - odpada
    -kupić transmiter FM (melomanem nie jestem, ale chyba jakość dźwięku z tego urządzenia mnie nie zadowoli) - chyba odpada,
    -czytałem o urządzeniach udających zmieniarki samochodowe - nie wiem jakie są plusy i minusy, więc ktoś mógłby się wypowiedzieć.

Są jakieś inne opcje?
    Myślę, że w zupełności mi wystarczy wejście jack żeby tylko telefon podłączyć. Da radę coś takiego zrobić?

Domyślnie

Zobacz czy od tyłu radia nie da się podpiąć czegoś takiego: http://allegro.pl/listing.php/search...gory=0&order=t
    D200 MB-D200 D60 | 35 85 | SB-800

Domyślnie

Jakie masz auto?
    Do renault i radia pioneer są przejściówki pozwalające na sterowanie fabrycznym pilotem.

Domyślnie

Megane II comfort - nie ma pilota...
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photofun Zobacz posta
    Witam!
    Pamiętam, że był podobny wątek, ale jakoś nie mogę go odnaleźć...

Mianowicie chciałbym w końcu iść trochę z duchem czasu i móc odtworzyć muzykę z telefonu, pendrive czy karty pamięci w samochodzie. Niestety, posiadam oryginalne radio, które nie posiada odpowiednich wejść.
    Co można zrobić?
    -zmienić radio (wtedy już nie będzie sterowania z kierownicy) - odpada
    -kupić transmiter FM (melomanem nie jestem, ale chyba jakość dźwięku z tego urządzenia mnie nie zadowoli) - chyba odpada,
    -czytałem o urządzeniach udających zmieniarki samochodowe - nie wiem jakie są plusy i minusy, więc ktoś mógłby się wypowiedzieć.

Są jakieś inne opcje?
    Myślę, że w zupełności mi wystarczy wejście jack żeby tylko telefon podłączyć. Da radę coś takiego zrobić?
    Kup Nokię N8 - jest tam wbudowany nadajnik FM - możesz w ten sposób przesyłać do radia muzykę przez wybraną częstotliwość FM. Najprostsze.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

A ja polecam transmiter fm, zasilany z gniazda zapalniczki. Jakość dźwięku nie znacznie odbiega od oryginału. Ja kupiłem ten najtańszy i ładnie działa. Co prawa mam radio z cd, ale czasem taki transmiter się przydaje, np. jak nie chcesz niepotrzebnie marnować płyt
    | D600 | D90 | N50mm f1.4D | N50mm f1.8D | N85mm f1.8D | Tamron 28-75mm f2.8 | Sigma 15-30mm f.3.5-4.5| Pentacon 50mm f1.8 | Helios 58mm f2 | Revuenon 135mm f2.8 | Nissin Di622 | YN-640II | pierścienie pośrednie i inne duperele.

Domyślnie Re: Jack lub USB w samochodzie

Sprawdź czy w schowku przed pasażerem nie masz zamontowanego gniazda na małego jack'a. Ja tak mam w Mondeo. Jak nie to transmiter jest nie najgorszą opcją.

Domyślnie

Dzięki za podpowiedzi. Niestety jack'a nigdzie nie mam. Jakoś do tych transmiterów też nie jestem przekonany bo zależy mi na dosyć dobrej jakości dźwięku...

Domyślnie

jakie to auto? Może ktoś w internecie już próbował
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photofun Zobacz posta
    Dzięki za podpowiedzi. Niestety jack'a nigdzie nie mam. Jakoś do tych transmiterów też nie jestem przekonany bo zależy mi na dosyć dobrej jakości dźwięku...
    Do poprzedniego auta kupiłem transmiter i dla mnie to byla kupa , jakość dzwięku masakra.

Napisz jakie masz auto bo sa bardzo fajne zamienniki np. firmy Peiying które są kompatybilne z seryjnymi możliwościami. Ale to trzeba oczywiście dokładnie sprawdzić .
    Do mojej skodzinki można założyć np. coś takiego full wypas
    Ostatnio edytowane przez Robert_P ; 27-04-2011 o 11:44
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów