Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Próba z HDR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lordjoker Zobacz posta
    Gaduła, jakoś unikam kwadratowych kadrów bo w razie czego, jeżeli będę chciał wywołać zdjęcie w labie to oni nie mają takiego formatu i wtedy sporą część zdjęcia zajmuje biała ramka. Chyba, że jest na to jakiś sposób?
    Jeszcze nie mialem problemu z wydrukowaniem w labie kwadratu , w wiekszosci drukuje kwadraty ,wiec nie widze problemu (?)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Klarens Zobacz posta
    Jeszcze nie mialem problemu z wydrukowaniem w labie kwadratu , w wiekszosci drukuje kwadraty ,wiec nie widze problemu (?)
    No to sorki, myślałem, że nie da się tego wydrukować, bo jedyne mi znane formaty to 9x13, 10x15

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lordjoker Zobacz posta
    cykane D90, niestety nie posiadam filtrów ND więc nie byłem w stanie wydobyć chmur przy jednoczesnym doświetleniu pierwszego planu. Słońce dość mocno dawało i nie chciało się schować za chmurkę. Wiem, powinienem czekać aż się schowa albo użyć filtra.
    Oczywiscie, ze mozna to bylo zrobic, robisz rawa naswietlajac na to co widzisz na hostogramie a nie na to co na monitorku.....po czym wywolujesz to w sofcie do wolania RAWow, polecam Capture NX2....
    Jako HDR to ladnie wyszlo bo nie widac wcale HDRa a to sie chwali.....nie widac tez po co ten HDR zostal zastosowany, zdjecie nie jest warte rozgadywania sie, bo samo w sobie jest slabe....

Domyślnie

wg mnie HDRa widać ewidentnie - dziwna poświata wokół drzewa (radioaktywne jakieś?). obrabiane Photomatixem??
    D90 + N18-105 i kilka gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pet3r Zobacz posta
    wg mnie HDRa widać ewidentnie - dziwna poświata wokół drzewa (radioaktywne jakieś?). obrabiane Photomatixem??
    nie, maszynerią

Domyślnie

Dla mnie lepszy oryginalny kadr ...
    Nikon D5000 + Sigma 8mm f/3.5 EX DG Fisheye, N AF 50 mm f/1.8D, N AF-S 18-105 f/3.5-5.6 G DX ED VR
    www.studioreklam.com.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jourav Zobacz posta
    Dla mnie lepszy oryginalny kadr ...
    Czyli prostokąt, tak? Czy chodzi o nie-HDR?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów