Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Problem z Nikon Dx 18-55

Witam, mam problem z moim obiektywem 18-55, jestem zupełnie nowy na forum i nie w temacie więc jeśli będę popełniał jakieś błędy to poprawiajcie ale nie śmiejcie się. Otóż wracając do sprawy, jest to na pewno problem z obiektywem bo na drugim wychodzą ostre zdjęcia. Jak widać na załączonym obrazku w środku zdjęcia jest ostre a po bokach nie, może ktoś z Was wie czym to jest spowodowane bo ja już nie mam pomysłu.
    http://img852.imageshack.us/img852/9497/dsc0018d.jpg
    Proszę o jakąś poradę co można z tym zrobić.
    Pozdrawiam, Mateusz.

Domyślnie

dobrze podpiąłeś obiektyw, spróbuj z wyłączonym VR ( o ile masz tą wersje ), no i też mi się kojarzy coś o przesunięciu czy złym ustawieniu soczewki kiedyś był temat, nagle to się stało czy od początku tak jest

Domyślnie

Wiesz co stało się to jakies 6 miesięcy temu, robił ładne zdjęcia aż nagłe zaczęły wychodzić rozmazane... Wyłączenie VR nic nie dało

Domyślnie

uszkodzone jest szkło... no i jeśli Twoim zdaniem środek jest ostry to nie będę sobą jeśli nie zapytam: miałeś tego dnia w pokoju mgłę albo bawiłeś się ciekłym tlenem?
    D300s | N17-55 | S10-20/4-5,6 | SG3-IR | Marumi CPL Super DHG | Velbon cx-888 | Tamrac Pro 12 | Tamrac System 3

Domyślnie

sorry ale jesli ta fota jest gdziekolwiek ostra to ja musze isc do okulisty w takim razie...
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

A co można z tym zrobić?

Domyślnie

Jeśli jest na gwarancji to serwis. Jeśli nie, to koszt naprawy pewnie będzie wyższy niż nowe szkło.
    P.S. Nie mogę wejść na stronę z Twoim samplem. Ustaw aparat na statywie lub stole i zrób parę fotek testowych.

Uprawnienia umieszczania postów