Szukaj
piękny tutek!! dziękuję Panie Papier!
Aha, czy nie ma pan przypadkiem filmów z obróbki zdjęć zamieszczonych na pańskiej stronie? to byłaby świetna sprawa
pozdrawiam
Papier - super metoda!
Ile czasu zajmuje Ci jako "wprawionemu" użytkownikowi tej metody obróbka jednego zdjęcia (retusz)?
Dziękuję wszystkim pozostałym forumowiczom za odpowiedzi i podpowiedzi, Wasze uwagi i metody również były mi bardzo pomocne!![]()
po Czerwonej stronie mocy
des009 - na samym początku myślałem o videotutorialu, ale dałem sobie spokój. Nie nadaję się na lektoraPoradnik jest w miarę czytelny i nie powinien sprawiać problemów osobom znającym podstawy+ Photoshopa.
volvo - Gorąco polecam wam nagranie sobie akcji. Ja tak zrobiłem i dlatego cały retusz robię bardzo szybko. Nie wiem ile to będzie w przeliczeniu na minuty (od 1 minuty - 5, zależy od tego ile mamy retuszować). Zazwyczaj trafiam na osoby którym wiele nie trzeba pomagać w poprawieniu urody.
Dlaczego nie udostępniłem akcji z retuszem? bo wtedy cały poradnik byłby zbędny. Dlatego trzeba samemu trochę przy tym posiedzieć - może coś nowego wymyślicie i podzielicie się z innymi (patrz komentarz pod postem na blogu od Tomka odnośnie dodania szumu).
Krzysztof Papierkowski
Nie wiem, czy dokładnie o taki efekt Ci chodzi, ale tu znajdziesz niezły poradnik http://www.youtube.com/user/ranash1995
D90 | N35/1.8
Papier, i ja dołączam się do podziękowań.
D70s + D300 + D700 + D750 + S 14-24/2,8 + S35/1,4 + N50/1,8 + N24-70/2,8 + N70-200/2,8 VRII + SB-800 + SB-900 + Zenit 122 + SLIK PX RO 500D
Skontaktuj się z nami