Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Saint Paul-de-Mausole

..., XII-wieczny kompleks klasztorny w Saint Remy-de-Provence. W klasztorze tym leczył się Vincent van Gogh.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Eee, chyba raczysz zartować.
    Na tym malenkim zdjeciu jest jakiś kompleks ?
    Jeżeli nawet to na pewno nie wyglądający na klasztorny
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Wygląda to jak zeskanowany kawałek widokówki
    D90 , N18-105 , V58 1.4 , N50/1.8 AF, SB700 , miłość do przyrody.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    Eee, chyba raczysz zartować.
    Na tym malenkim zdjeciu jest jakiś kompleks ?
    Jeżeli nawet to na pewno nie wyglądający na klasztorny
    Nie chciałam pokazywać szerszego fragmentu sceny, żeby nie było, że znowu ktoś krajobraz do "Architektury" wrzucił
    Ostatnio edytowane przez ame ; 26-04-2011 o 19:36

Domyślnie

Pozornie spokojny, klasyczny i kameralny kadr. Wirujące światło z lewej i pośrodku sceny zestawione zostało jednak z chłodną, niepokojącą prawą stroną, tworząc niezwykłą atmosferę. Dla mnie przedstawiony przez Ciebie obraz jest wciągający.

Ps.
    Odnosząc się do postawionego przez Ciebie w wątku „Włochy” pytania, czy zamieszczone przeze mnie zdjęcia Starego Browaru powinny znaleźć się w dziale „Architektura”, odpowiem – nie wiem . Przyznam natomiast, że miałem dylemat, czy nie zamieścić ich w kategorii „Inne” lub „Krajobraz”. Co do dyskusji, kiedy architektura, a kiedy krajobraz, nasuwa mi się oczywisty chyba wniosek, że zakresy tych kategorii nie są rozłączne, tylko krzyżują się. Na Forum w praktyce przyjęło się - jak odnoszę wrażenie - że jeśli w kadrze dominują obiekty architektoniczne (że je tak bezdusznie nazwę), to zdjęcie takie umieszcza się w dziale "Architektura", chociaż często jest ono też krajobrazem miasta. Nie widzę w tym osobiście nic zdrożnego.

Domyślnie

Przepalone swiatlo. Nie podoba sie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    Co do dyskusji, kiedy architektura, a kiedy krajobraz, nasuwa mi się oczywisty chyba wniosek, że zakresy tych kategorii nie są rozłączne, tylko krzyżują się. Na Forum w praktyce przyjęło się - jak odnoszę wrażenie - że jeśli w kadrze dominują obiekty architektoniczne (że je tak bezdusznie nazwę), to zdjęcie takie umieszcza się w dziale "Architektura", chociaż często jest ono też krajobrazem miasta. Nie widzę w tym osobiście nic zdrożnego.
    Zgadzam się
    Dzięki za miłe słowa o zdjęciu

Uprawnienia umieszczania postów