Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Mój debiut :)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Mój debiut :)

Witam, to mój debiut więc proszę o konkretną ocenę.
    Proszę odpuścić sobie krótkie stwierdzenia typu "do mnie to nie przemawia"

pozdrawiam

1.

2.

Domyślnie

Niestety moim zdaniem nawet BW (które lubię) nie ratuje tych zdjęć. Suche i popękane usta, zmrużone oczka (2) a włosy sprawiają wrażenie przeostrzonych.

Nie przemawiają do mnie te portrety :P
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

hehe no to jak na początku jest negatyw to już tylko takie opinie sie posypią bo nikt nie będzie chciał się wychylać :P dzięki za opinie - każe żonie nosić błyszczyk albo pomadkę do ust a sama konwersja do B%W może być?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez immortal Zobacz posta
    hehe no to jak na początku jest negatyw to już tylko takie opinie sie posypią bo nikt nie będzie chciał się wychylać :P
    Niekoniecznie, tu wielokrotnie w jednym wątku opinie są bardzo zróżnicowane

dzięki za opinie - każe żonie nosić błyszczyk albo pomadkę do ust a sama konwersja do B%W może być?
    Samej konwersji nic nie zarzucę, ładnie kontrastowo
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remiksson Zobacz posta
    Samej konwersji nic nie zarzucę, ładnie kontrastowo
    to chociaż tyle bo mi generalnie w tych zdjęciach najbardziej podobająsie oczy z 1 i konwersja do B%W

Domyślnie

to chociaż tyle bo mi generalnie w tych zdjęciach najbardziej podobająsie oczy z 1 i konwersja do B%W
    oczy wyszłyby lepiej gdyby zona ich nie mrużyła przypuszczam, że pod wpływem światła
    Domyslam sie również, że zdjecia robione kompaktem? to by wyjasniało ów efekt przeostrzenia włosów.

Domyślnie

Domyslam sie również, że zdjecia robione kompaktem? to by wyjasniało ów efekt przeostrzenia włosów.
    no to teraz mi pojechałeś D90 + N35mm f/1,8
    a przeostrzenie włosów mogło się wziąć z trzykrotnego wyostrzania w PSie (za bardzo wziąłem sobie do serca stwierdzenie "wyostrz po zmniejszeniu")

Domyślnie

oczy wyszłyby lepiej gdyby zona ich nie mrużyła przypuszczam, że pod wpływem światła
    Kompaktem?? Nie jestem jakimś wielkim fachowcem, ale od razu widzę, że to nie jest z kompakta
    pozdro
    F90X, D600

Domyślnie

Ta ogniskową trochę za krótka. Na pierwszym zdjęciu z nosa zrobił się kinol. 35mm nawet na cropie nie jest ogniskową portretową.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Mnie się drugi kadr podoba, tyle ze 35 faktycznie nie najlepsze do takiego portretu, a usta może dlatego tak wyszły że całość za bardzo podostrzona ?
    totalna amatorka

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów