Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Update firmware OCZ Vertex 2

Witam, chce zrobic update firmware Vertexa2 60gb do najnowszej wersji.....problem w tym, ze OCZ Toolbox nie wykrywa mi dysku....tzn informuje o tym, ze nie znalazl napedu OCZ Vertex?!
    Ktos wie jak to rozminic, W7 64bit i oczywiscie uruchamiam jako administrator...

Domyślnie

masz system postawiony w AHCI ?
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    masz system postawiony w AHCI ?
    Oczywiscie, wydaje mi sie, ze gdzies wyczytalem o tym, ze SSD dziala tylko w AHCI

Domyślnie

Nie, nie tylko w AHCI, ale przy aktualizacji oprogramowania musi być podpięty pod system AHCI.
    Druga sprawa, oczywista ale spytam - chyba nie robisz tego na kompie, gdzie ten wlasnie SSD pracuje jako dysk systemowy? Wtedy ani program Toolbox ani SSDUpdate nie wykryje Ci tego dysku a tym bardziej nie przeprowadzisz na nim aktualizacji - musisz go podpiąć pod inny zestaw, oczywiście pod AHCI.

Domyślnie

własnie sprawdziłem: vertex2 jako systemowy w laptopie, program Toolboxv2.35 wykrywa mi dysk.
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Przyznam uczciwie, że nie bardzo wiem od czego to zależy - pewnie połączenie płyty gł i jej sterowników, FW SSD i diabeł wie czego jeszcze. Kiedyś, przed aktualizacją do najnowszego FW SSD wykrywało mi go prawidłowo, potem - po akutalizacji - nie widzi go do dnia dzisiejszego. I to nie tylko na moim kompie. Ściągnąłem właśnie najnowszy 2.36, nadal to samo.

Domyślnie

2.36 też widzi a komp to dziadek lenovo T60p

Domyślnie

No dobra , wsiadłeś mi na ambicje
    Chwilkę pogrzebałem na mojej płycie (P67), Win7 64bit musiałem przestawić we właściwościach Toolboxa - zgodność - windows 7. Teraz mi wykrywa dysk. Dziwne, że działając pod kontrolą Win7 zgodność programu trzeba przestawiać na Win 7.... no, ale działa

Edit - jeszcze większe ciekawostki Wersja 2.36 pozwala na aktualizacją biosu AKTYWNEGO (!!) dysku systemowego ! Właśnie mi zresetował kompa i zaktualizował z 1.29 do 1.33 (Agility2). I to mi się podoba, tak powinno to wyglądać od samego początku
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 26-04-2011 o 12:04

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    No dobra , wsiadłeś mi na ambicje
    Chwilkę pogrzebałem na mojej płycie (P67), Win7 64bit musiałem przestawić we właściwościach Toolboxa - zgodność - windows 7. Teraz mi wykrywa dysk. Dziwne, że działając pod kontrolą Win7 zgodność programu trzeba przestawiać na Win 7.... no, ale działa

Edit - jeszcze większe ciekawostki Wersja 2.36 pozwala na aktualizacją biosu AKTYWNEGO (!!) dysku systemowego ! Właśnie mi zresetował kompa i zaktualizował z 1.29 do 1.33 (Agility2). I to mi się podoba, tak powinno to wyglądać od samego początku
    Z OCZem tak pieknie nie jest i losowo kasuje wszystkie dane przy aktualizacji. Zalezy od wypuszczonego firmware. Zdarzaly sie wypadki, ze update mial nie ruszac danych a okazywalo sie inaczej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacol Zobacz posta
    " losowo kasuje wszystkie dane przy aktualizacji"
    możesz napisać co to dokładnie znaczy?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów