Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: klej po nalepce

Domyślnie klej po nalepce

Czym wyczyścić klej pozostały po nalepce na karoserii samochodowej. Próbowałem czystą wodą i szmatką ale mocno się trzyma.

Domyślnie

Do tego bezkonkurencyjny jest 3M Cleaner Spray. Produkowany na bazie cytrusów środek czyszczący - używany przeze mnie na przeróżnych powierzchniach (nawet na okładkach książek - jako pedant nie jestem w stanie znieść tych pie/przonych naklejek z ceną) - jeszcze niczego mi nie zniszczył. Sposobem nr 2 jest użycie chusteczek dla niemowląt (typu Huggies, Pampers, Nivea). W większości przypadków zmywają klej świetnie! Przed użyciem chusteczek możesz ślad potrzeć połówką cytryny.

Domyślnie

kup taką szarą taśmę szeroką klejącą i przyciskaj klejem do kleju... czasem działa
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Za kolegą Spiritwood polecam środki na bazie cytrusów. Ja stosuję Label Off:
    http://www.crcind.com/csp/web/ProdDi...2050&brand=KOC

Domyślnie

CLIN Windows Płyn do Mycia Szyb bardzo dobrze usuwa klej.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

benzyna ekstrakcyjna ale nie przypadkiem inny rozuszczalnik
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Alkohol dowolny, zmywacz do paznokci, najbezpieczniej bez acetonu, benzyna ekstrakcyjna lub coś co się zwie zmywacz uniwersalny nie będący benzyną ekstrakcyjną, ale też się nadaje. Żaden z wymienionych specyfików nie rusza lakieru samochodowego.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

a spirytus salicylowy może być?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Meggido Zobacz posta
    Alkohol dowolny, zmywacz do paznokci, najbezpieczniej bez acetonu, benzyna ekstrakcyjna lub coś co się zwie zmywacz uniwersalny nie będący benzyną ekstrakcyjną, ale też się nadaje. Żaden z wymienionych specyfików nie rusza lakieru samochodowego.
    na zmywacz do paznokci to bym jednak mocno uważał - lakier do paznokci i ten samochodowy bywają podobne :P

spirytus salicylowy może być ale nie musi usunąć kleju. benzyna ekstrakcyjne generalnie ze środków łatwo osiągalnych jest najlepsza
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Terpentyna.
    Benzyna ekstrakcyjna, jak terpentyna nie pomoże i zostaną ślady.

Sprawdzone na dziesiątkach samochodów.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów