Czym wyczyścić klej pozostały po nalepce na karoserii samochodowej. Próbowałem czystą wodą i szmatką ale mocno się trzyma.
Szukaj
Czym wyczyścić klej pozostały po nalepce na karoserii samochodowej. Próbowałem czystą wodą i szmatką ale mocno się trzyma.
Do tego bezkonkurencyjny jest 3M Cleaner Spray. Produkowany na bazie cytrusów środek czyszczący - używany przeze mnie na przeróżnych powierzchniach (nawet na okładkach książek - jako pedant nie jestem w stanie znieść tych pie/przonych naklejek z ceną) - jeszcze niczego mi nie zniszczył. Sposobem nr 2 jest użycie chusteczek dla niemowląt (typu Huggies, Pampers, Nivea). W większości przypadków zmywają klej świetnie! Przed użyciem chusteczek możesz ślad potrzeć połówką cytryny.
kup taką szarą taśmę szeroką klejącą i przyciskaj klejem do kleju... czasem działa![]()
Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
moje obserwacje...
Za kolegą Spiritwood polecam środki na bazie cytrusów. Ja stosuję Label Off:
http://www.crcind.com/csp/web/ProdDi...2050&brand=KOC
CLIN Windows Płyn do Mycia Szyb bardzo dobrze usuwa klej.
Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.
benzyna ekstrakcyjnaale nie przypadkiem inny rozuszczalnik
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Alkohol dowolny, zmywacz do paznokci, najbezpieczniej bez acetonu, benzyna ekstrakcyjna lub coś co się zwie zmywacz uniwersalny nie będący benzyną ekstrakcyjną, ale też się nadaje. Żaden z wymienionych specyfików nie rusza lakieru samochodowego.
Pozdrawiam
Jacek
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
a spirytus salicylowy może być?
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Terpentyna.
Benzyna ekstrakcyjna, jak terpentyna nie pomoże i zostaną ślady.
Sprawdzone na dziesiątkach samochodów.![]()
Skontaktuj się z nami